Annesi hastalandığı için ailenin sorumluluğunu 10 yaşında üstlenmek zorunda kalan 14 yaşındaki Özlem Cebik, 4 yıldır ailesine bakmak için çabalıyor.
Yürek yakan öykü şöyle gelişti: Eşinin ölümü üzerine 2005 yılında iki oğlu ve üç kızıyla birlikte Kuşadası"na yerleşerek yaşam mücadelesi veren Rahime Cebik (52), evlere temizlik işine giderek çocuklarına bakmaya ve ailesini bir arada tutmaya çalıştı. Ancak aradan bir yıl geçince Rahime Cebik"in ruh sağlığı bozuldu, büyük oğlu ise evi terk etti. Bir süre ikinci oğlu da çalışıp ailesine bakmaya çalıştı, ancak gücü yetmedi. Bunun üzerine ilköğretim 4. sınıftayken okulu terk etmek zorunda kalan Özlem Cebik, daha 10 yaşındayken ailesinin yükünü minik omuzlarına aldı. Abisinin de askere gitmesi üzerine, şizofren hastası annesi ve iki kız kardeşiyle birlikte kalan Özlem Cebik, ailesine tek başına bakabilmek için hala çabalıyor.
Bir yandan şizofren annesine ve kız kardeşlerine bakmaya çalışan Özlem Cebik, annesinin tedavisini de aksatmıyor ve annesini iki haftada bir Kuşadası Devlet Hastanesi psikiyatri servisine getiriyor. Sadece komşularının yardımları ile ayakta durmaya çalışan ve aylardır ev kirasını bile ödeyemeyen aile ilgililerden destek bekliyor.