Anne babaların yoğun ilgi gösterdiği konferansta, katılımcılara okul öncesi eğitimin faydaları, 0-6 yaş çocukluk çağı psikolojik sorunlar, muhtemel çocuk hastalıkları ve toplumsal sorunların çocuk üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verildi.
TED Aydın Koleji Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak, Uzman Pisikolog Hasan Öncü, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Betül Akçanal, Avukat Selmin Türkel, soyolog Deniz Yeğin ve diyetisyen Nursel Anıl katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan programda anne ve babalara konuşmacılar, okul öncesi eğitim ve kreş eğitimi, 0–6 yaş arası çocukluk çağı psikolojik sorunları ve sorunların çözümleri, aile ve çocuk hukuku üzerine sorunlar ve çözümleri, çocukların muhtemel hastalıkları, çocukların beslenmesi ve toplumsal sorunların çocuklar üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verildi.
Yaklaşık 3 saat süren konferansın sonunda salonda bulunan anne ve babalar çocukları hakkında konuşmacılara sorular yöneltip, istedikleri konularda bilgi aldılar. -iha