Alkan, çocuklarından ayrı kalan eşinin Türkiye'ye dönebilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Alkan, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenistanlı eşi Şhahlo Kurbanova (27) ile İstanbul'da tanıştıklarını söyledi. Eşinin vizesi olmadığı için resmi nikâh yapamadıklarını kaydeden Alkan, 1,5 yıl önce Enser ve Yaser ismini verdikleri ikiz çocuklarının dünyaya geldiğini ifade etti. Eşinin dört ay önce vize süresi dolduğu gerekçesiyle sınırdışı edildiğini anlatan Alkan; "Ne yaptıysak eşime burada kalma izni alamadık. Biz işlemlerle uğraşırken de eşim sınır dışı edildi. Çocuklarıma hem analık hem babalık yapıyorum. Dört aydan bu yana annelerini görmeyen çocuklarımın nüfus kâğıdı da yok." dedi.

İlgili kurumlara müracaatlarda bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Alkan şunları dedi: "Dört aydan bu yana Türkiye'deki tüm resmi makamlara durumu ilettik. Milletvekillerimize hatta Cumhurbaşkanımıza durumu yazdık. Bize şimdiye kadar hiçbir dönüş olmadı. Eşimle her gün telefonla görüşüyorum. O da orada mağdur. O da elinden geleni yapıyor ancak hiçbir şekilde bir araya gelemiyoruz."

Çocukların annelerini unutmaması için her gün resimlerini gösterdiğini kaydeden Alkan, çocuklarının anne özlemi çektiğini dile getirdi. Alkan, "Biz eşimle severek evlendik. Resmi prosedürü tamamlamak için de elimizden geleni yaptık. Şimdi eşim sınır dışı edildiğinden ailemiz parçalandı. Bu sorunumuza biran önce çözüm bulunmasını istiyorum" diye konuştu.