Cinayet, komşuların sabah eve gelmesiyle ortaya çıktı. Emek Mahallesi 29 sokak Bizim Apartman A-9 Blok 9"uncu kat 30 numaralı dairede oturan okul servis şoförü Mehmet Tintaş, sabah saat 06.00 sıralarında öğrencileri evlerinden alıp, Cebesoy İlköğretim Okulu"na götürmek üzere evinden çıktı. Tintaş"ın işe gitmesinden yaklaşık 4.5 saat sonra 8"nci kat komşuları Fatma Çağrı, Mehmet Tintaş"ın eşi Filiz Tintaş"la sabah kahvesi içmek için evlerine gitti.

Saat 10.30 sıralarında komşularına çıktığında, giriş kapısının açık olduğunu görüp, seslenerek, içeri giren Çağrı, komşusu Filiz Tintaş"ı salondaki vitrinin kenarında yerde kanlar içinde buldu. Dehşete kapılan Çağrı, hemen polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, evde yaptığı araştırmada Tintaş"ın oğlu Necatibey İlköğretim Okulu 2"nci sınıf öğrencisi Görkem Tintaş"ı da odasındaki yatağında hareketsiz halde buldu. Olay yerine gelen 112 acil servis sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, anne ile oğlunun öldüğü anlaşıldı. Yapılan incelemede, anne Filiz ile oğlu Görkem"in boğazları kesilerek öldürüldüğü, anne Tintaş"ın yüzünde de kesik izleri bulunduğu saptandı.

10 yıllık evli tek çocuk annesi Filiz Tintaş ile oğlunu kimin öldürdüğü belirlenemedi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, baba Mehmet Tintaş ile olayı haber veren komşuları Fatma Çağrı"yı ifadelerine başvurmak üzere Emniyet Müdürlüğü"ne götürdü. Her 2 kişinin ifadeleri alınırken, hırsızlık amacıyla giren kişi veya kişilerin de cinayeti gerçekleştirmiş olabileceği ihtimaline karşı evde parmak izi incelemesi de yapıldı. Ayrıca cinayetin işlendiği apartman bahçesinde de suç delili bıçak arandı. Olayı duyup gelen yakınları sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü. Öldürülen Filiz Tintaş"ın annesi Esma Portakallı, “Bebeğim evimize ateş düştü. Ben kurban olaydım. Benim çocuğum kime ne yapar? Bu apartmanın göz bebeğiydi. Canım Görkem"im. Sana nasıl kıydılar? Seni bizden nasıl aldılar” diye ağıt yaktı. Polisler, anne ile oğlunun katil zanlılarını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyet