Uzun yıllar Türkiye"de yaşadıktan sonra 'formalite evlilik' yaptığı iddiasıyla sınırdışı edilen epilepsi hastası 25 yaşındaki Natalia Pascan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın devreye girmesiyle Türk vatandaşı olan annesine ve erkek kardeşine kavuştu.

1 yıl aradan sonra anne ve ağabeyine İstanbul"da sarılarak hasret gideren Natalia Pascan, “İnsanın sevdiklerinden ayrı kalması çok üzücü. Buraya gelmemde emeği geçenlere, özellikle Başbakan Erdoğan"a çok teşekkür ediyorum. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın” dedi.

17 yıldır Türkiye"de yaşayan Moldova uyruklu Türk vatandaşı Vera Pascan, sara hastası 25 yaşındaki kızı Natalia Pascan"ın formalite evlilik suçlamasıyla yaklaşık 1 yıl önce sınırdışı edilmesinin ardından Türkiye"ye dönmesi için yaptığı tüm girişimlerden sonuç alamamıştı. Son çare olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a mektup yazan ve içinde bulunduğu durumu özetleyen Pascan, Başbakan"ın devreye girmesiyle 1 yıl sonra kızını kucakladı.

Tedavi amaçlı olarak 1 yıllığına Türkiye"ye gelen kızına doya doya sarılan ve mutluluktan ne yapacağını şaşıran Vera Pascan, “Başbakan'ın devreye girmesiyle kızıma sarıldım. Erdoğan ailesine çok teşekkür ederim. Emine Erdoğan ve Recep Tayyip Erdoğan, benim ve oğlum gibi kızımın da Türk vatandaşı olmasına yardımcı olursa onlara minnettar kalırım. Biz namusumuzla para kazanan insanlarız” diye konuştu.

Sınırdışı edildikten 1 yıl sonra Türkiye"ye gelen ve düzgün Türkçesiyle dikkat çeken Natalia Pascan ise, “Ben de uzun yıllar Türkiye"de yaşadım. Anne ve ağabeyimin yanında olmaktan çok mutluyum. Ben de onlar gibi Türk vatandaşı olmak istiyorum. Sınırdışı edildikten sonra Moldova"da çok zorluk yaşadım. Gidecek kimsem yoktu. Çünkü sevdiklerim Türkiye"deydi. Annemin gönderdiği para ile geçindim. Tedavi masrafım olmadığı için ne ilaç aldım, ne doktor kontrolüne çıkabildim" şeklinde konuştu.

Sınırdışı olduktan sonra ablasını Moldova"da bir kez ziyaret eden Sergiu Pascan ise, “Kardeşimin durumunu görünce çok üzüldüm. Umarım ablam da benim ve annem gibi Türk vatandaşı olur. Bu en büyük temennim” ifadelerini kullandı.