ANKARA"nın Beypazarı İlçesi Uruş Beldesi"nde oturan ve kendilerinden 6 aydır haber alınamayan 55 yaşındaki Emine ve 59 yaşındaki Ali Acar çiftinin, oğulları 27 yaşındaki Ümit Acar tarafından öldürülüp Güdül İlçesi"ne bağlı Tahtacı Örencik köyü'nde kendilerine ait çiftliğe gömüldüğü ortaya çıktı.

Uruş Beldesi'nin Kaş Mahallesi"nde hayvancılıkla uğraşan Emine ve Ali Acar çiftinden yakınları haber alamayınca kayıp başvurusu yapıldı. Jandarma Acar çiftini her yerde ararken, yakınlarının ifadesine başvurdu. Çiftin oğulları Uğur ve Ümit Acar ile iki kızlarının cinayetten sonra ifadelerine başvuruldu.

Babasıyla sürekli tartıştığı belirtilen Ümit Acar ifadesinde, “Annemi ve babamı mavi bir otomobil alıp İstanbul"a götürdü. Babam define buldu, onu bozdurmak için İstanbul"a gitti. Kayıp değil, hergün telefonla görüşüyorum. Yakında gelecekler” dedi.

Jandarma aile yakınlarından kimseyi gözaltına almazken, bir yandan da teknik takip başlattı. Tüm araştırmalara karşın izine rastlanamayan Acar çiftin, en son küçükbaş hayvan besledikleri Güdül İlçesi'ne bağlı Tahtacı Örencik Köyü"ndeki çiftliklerine görüldüğü saptandı ve arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı.

CİNAYETİ TEKNİK TAKİP ÇÖZDÜ

Emine ve Ali Acar çiftinin cinayete kurban gittiği ihtimalini dikkate alan jandarma, ifadesinin alınmasından bir süre sonra İstanbul'a giden oğulları Ümit Acar'ı birinci derecede şüpheli olarak belirledi. Sürekli takibe alınan Ümit Acar sık sık Güdül'deki arkadaşı 38 yaşındaki Veli K. ile görüşünce bu kişi de takibe alındı. Veli K. bu süre içinde 20 ayrı telefon hattı değiştirdi.

Cinayette kendisine yardımcı olan arkadaşı Veli K."nin “Beni takip ediyorlar, sürekli jandarmanın takibindeyim. Hemen gel” demesi üzerine Ümit Acar dün İstanbul"dan döndü ve arkadaşı Veli K. ile buluştu. Önceden önlem alan jandarma Ümit Acar ve Veli K.'yı gözaltına aldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Ümit Acar, arkadaşı Veli K. ile birlikte gözaltına aldığığı jandarmada, anne ve babasını tüfekle öldürüp cesetlerini çiftlik evinin karşısındaki boş arazide 50 santim çukur açıp gömdüğünü, arkadaşı Veli K.'nın dA kendisine yardımcı olduğunu itiraf etti.

Beypazarı ve Güdül Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu sabah çiftliğin yakınlarında bulunan Tahtacı Örencik ve Karacören köyleri yolu kenarındaki İnönü mevkiindeki boş arazide kazı çalışması başlattı. Kazı sonucunda toprağa gömülü çürümüş bir kadın ile erkek cesedi buldu. Cesetlerin, 6 aydır kayıp olan Emine ve Ali Acar çiftine ait olduğu belirlendi.

Yapılan incelemede Ali Acar'ın başından tüfekle vulurak öldürüldüğü, Emine Acar'ın da tüfekle vurulduktan sonra başının kesildiği saptandı. Güdül Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetler, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu"na gönderildi. Bu arada çiftin diğer oğulları Uğur Acar"dan da DNA testi için, Güdül Devlet Hastanesi'nde kan örneği alındı.

Sorgularının tamamlanmsının ardından öğleden sonra Güdül Adliyesi"ne sevk edilen Ümit Acar ile arkadaşı Veli K. tutuklanarak Güdül Cezaevi"ne konuldu.

BABASINI DAHA ÖNCEDE VURMUŞ

Ümit Acar"ın bundan 6 yıl önce de babasını silahla ayağında vurduğu, bu olay nedeniyle sakat kalmasına karşın Ali Acar'ın oğlu ceza görmesin diye şikayetçi olmadığı ortaya çıktı.

Pavyonda konsomatris olarak çalışan ve adı öğrenilemeyen bir kadınla ilişkisi olduğu ileri sürülen Ümit Acar'ın, bu ilişkiye karşı çıkan ve kendisine para vermek istemeyen babasını bu nedenle, annesini de cinayeti gördüğü için öldürdüğü kaydedildi. DHA