Türkiye'de de yaklaşık 2 bin adet satılan ürün için şirket, dileyen ailelere ücretsiz kemer dağıtmaya başlayacak.

ABD'de hayli popüler olan plastik bebek koltukları için, bebeklerin yüksek yerden düşme ve yaralanma riski olduğu gerekçesiyle toplatma kararı çıktı. Bumbo marka 4 milyon koltuğu kapsayan geri çağırmayla firma, ailelere kemer ve kullanma talimatlarını içeren bir paket dağıtmayı kararlaştırdı.

ABD'de 50 bebeğin koltuktan düşmesi ve bunların bir kısmında ciddi yaralanmalar görülmesi üzerine harekete geçen Tüketim Malları Güvenlik Komisyonu, koltuklar için toplatma kararı çıkarttı. Milliyet'in haberine göre, Türkiye'de de satılan koltukların üreticisi firma, satın alan ailelere ücretsiz kemer ve kullanma klavuzu açıklarken, koltukların yüksek bir yerde, örneğin masa üzerinde kullanılmasının sakıncalı olduğunu, düşme olaylarının yanlış kullanımdan kaynaklandığını belirtti.

2000 yılından bu yana üretilen ve bugüne kadar dünya genelinde 7 milyon adet satılan Bumbo bebek koltukları, Türkiye'de de geçen yılın ekim ayından bu yana 140 TL'ye satılıyor. Koltuğun ABD'deki fiyatıysa 50 dolar seviyesinde.

Türkiye'de de dağıtılacak

Bumbo Türkiye, ABD'deki kazaların yanlış kullanımdan kaynaklandığını hatırlatırken, Bumbo International'ın, yeni üretmeye başladığı, güvenlik kemer kitlerini ABD ve Kanada'da dağıtmaya başladığını kaydetti. Şirket, ABD ve Kanada'da dağıtılan güvenlik kemeri kitlerinin Türk tüketicilerine de bedelsiz dağıtılacağını açıkladı.

Şu ana kadar Türkiye'ye 2 bine yakın koltuğun geldiğini söyleyen şirket yetkilileri, kemer kitlerinin önümüzdeki dönemde satılacak yeni koltuklara da konulacağını bildirdi.