Ailenin temel yapısı olan çocukların sağlıklı olarak dünyaya gelmesi için doğumdan sonra olduğu gibi doğum öncesi de çeşitli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.
 
Hamile bayanların fiziken olduğu kadar ruhen de rahat olmalarını tavsiye eden Nysa Kadın Doğum Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Yalçın Yarar, aşırı stres altında bulunan hamile kadınların düşük riskinin 2-3 kat daha fazla olduğunu belirtti. Sağlıklı bir hamilelik ve sonrasındaki sağlıklı bir bebek için anne adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulunan Nysa kadın Doğum Hastanesi hekimleri, hamilelik süresinde beslenmenin çok önemli olduğunu ancak hamilelik süresince alınan kilonun 12 kg üzerine çıkılmamasına özen gösterilmesi gerektiğini belirttiler.
 
Anne adaylarının hamilelik sırasında da bazı alışkanlıklarına devam ettiğini belirten Yarar, 'Alkol ve sigaradan herkesin uzak durması gerekir. Ancak anne adaylarının hamilelik ve emzikli dönemlerinde alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durması gerekiyor. Bunun yanında stres anne adayları için risklidir. Kötü alışkanlıklar ve stres düşük, erken doğum ve bebeğin sakat doğmasına neden olabilir. Aşırı stres altında kalan hamile kadınlarda düşük riski 2-3 kat artar. Bu artış 35 yaş üzeri kadınlarda daha fazladır. Sağlıklı vücuda sahip hamile kadınlar stresle daha kolay başa çıkabilir. Hamile kadınlar stresten uzak durmalı, beslenmesine dikkat etmeli, iyi uyumalı ve spor yapmalıdır" diye konuştu.
 
'İNCE VE UZUN GÖRÜNME SEVDASINDAN VAZGEÇİN'
 
Bir çok kadının ince ve uzun görünmek için çoğu zaman sağlığından ödün verdiğini bu durumu hekimler olarak hamilelik sırasında kesinlikle tasvip etmediklerini belirten Dr. Yalçın Yarar, 'Maalesef bizim toplumumuzda güzelliği sağlığından daha önemli gören kadınlarımız var. İnce ve uzun görünme sevdası her şeyden daha önce geliyor. Hamile kadınlarımız bu hassas dönemlerinde kendi ve bebeklerinin sağlığını düşünerek mutlaka rahat ve bol kıyafetleri tercih etmelidir. Yüksek topuklu ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz etkilediği gibi yürürken düşme riskini de artırıyor. Hamileler takı ve aksesuar kullanımından kaçınmalı, dişlerine daha çok özen göstermeli, bol sıvı (özellikle su) ve lifli gıdalar tüketmeye özen göstermelidir' diye konuştu.