Ünlü Yazar Lev Tolstoy'un unutulmaz eseri ''Anna Karanina'', Litvanyalı Anzelika Cholina Dans Tiyatrosunun performansıyla 26 Nisan'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sergilenecek.

Bir gösteri için İstanbul'a gelen grup, romandaki ikiyüzlülük, kıskançlık, inanç, sadakat, aile, evlilik, toplum, ilerleme, arzu ve tutku gibi kavramları dansın anlatım dili ile izleyiciye sunacak. Gösteride Beata Molyte, Mantas Vaitiekünas, Kajus Len, Gintaras Visockis, Kristina Galalyte, Zivile Baikstyte, Audrius Bruzas, Indre Baceviicüte ve Rüta Juodzeviciüte gibi sanatçılar görev alacak.

Francis Veber'in yazıp, Çetin Akcan'ın yönettiği komedi oyunu ''Münasebetsiz'', 22 Nisan'da Şişli Cevahir Sahnesi'nde sergilenecek.

Bir iş gezisi için otele yerleşen bir kişiyle yan odasında intihar etmek üzere olan bir kişinin karşılaşması sonucunda ortaya çıkan komik olayların onlatıldığı oyunda Zafer Algöz, Melih Ekener, Hidayet Erdinç, Seda Akman, Kerem Fırtına ve Erkan Pekba rol alacak.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, aynı gün Orhan Asena'nın ünlü eseri ''Alemdar''ın tiyatro uyarlamasına ev sahipliği yapacak.

Engin Alkan'ın yöneteceği oyunda, 2. Mahmut ile Alemdar Mustafa Paşa arasındaki iktidar çekişmeleri, Erhan Abir, Can Başak, Serdar Orçin, Emrah Özertem, Hakan Arlı, Oya Palay, Yeliz Gerçek, Berna Adıgüzel, Aslı Nimet Altaylar, Zafer Kırşan, Ümit Daşdöğen, Tolga Coşkun, Çiğdem Gürel, Esra Karabaş, Hüseyin Tuncel ve Murat Üzen'in başarılı performansıyla sahnelenecek.

''Güzel Şeyler Bizim Tarafta'' oyunu da aynı gün, Santralistanbul'da perdelerini açacak.Berkun Oya'nın yazdığı oyunda sevgi, ahlak, özgürlük ve bu kavramlar sonucunda ödenen bedeller, izleyiciye sunulacak. Oyunda karakterleri Bartu Küçükçağlayan, Ozan Çelik, Öykü Karayel ve Tülin Özen canlandıracak.

Kumbaracı50, 26 Nisan'da, kazandığı birçok ödülle tanınan Gianina Carbunariu'nun yazdığı ve Zişhan Uğurlu'nun yönettiği ''Kebap'' isimli oyuna ev sahipliği yapacak. Arda Çetinkaya, Görkem Kasal ve Gülce Oral'ın oynadığı oyunda, daha iyi bir hayat isteyen göçmen gençlerin hayatları anlatılacak.

Türkiye'nin ilk stand-up gösterisini yapan İbrahim Sadri, 17 yıl sonra ilk kez 27 Nisan'da Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Sahnesi'nde gerçekleştireceği gösteriyle izleyicilerin karşısına çıkacak. İstanbul'a dair nostaljik bir hatırlatma niteliğinde olacak gösteride Sadri, özel tuluat bölümleriyle izleyicilerine unutulmaz anlar yaşatacak.

Kağıthane Sadabad Sahnesi aynı gün Musahipzade Celal'in yazıp, Engin Alkan'ın yönettiği ''İstanbul Efendisi''ni ağırlayacak. Engin Alkan, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Çağlar Çorumlu, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever ve Cihan Kurtaran gibi oyuncuların da aralarında bulunduğu geniş bir kadroyla sahnelenecek oyunda, kızını evlendireceği erkeği bulmak için dönemin batıl inançlarına başvuran bir babanın başına gelen komik olaylar anlatılacak.

-GÖRSEL SANATLAR-

Fransız sanatçı Bertrand Ivanoff'un kişisel sergisi ''Rainbow Box'', 23 Nisan'da Üsküdar Eski Tütün Deposu'nda sergilenmeye başlayacak.

Sanatçı, Tütün Deposu'nda gerçekleştirdiği ışık enstalasyonuyla İstanbul'un çok kültürlü yapısı ve barış kavramının enternasyonal sembolü olan gök kuşağına gönderme yaptığı sergisinde, farklı uzunluklarda neon tüplerden yapılmış bir dizi büyük düz çizgiyi, sadece iskeleti kalmış tütün deposunun çıplak duvarlarına yerleştirerek farklı bir atmosfer yarattı. Sanatseverler bu farklı sergiyi, 22 Mayıs'a kadar gezebilirler.

Ressam Melih Özuysal'ın kişisel resim sergisi, aynı gün Mars Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Mitolojik ögeleri kullanarak, masalsı bir dille resmeden sanatçı, eserlerinde, kuşağının iç dünyasını konu alıyor. Sergi, 28 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi, 27 Nisan'dan itibaren ressam Ayşe Akpınar'ın ''Yeşildeki Huzur'' isimli resim sergisini ağırlayacak. Sanatçı, yeşilliği azalan dünyadaki durumu bir yana bırakarak, doğayla bir aradaki yaşamın güzelliklerini yansıttığı tablolarını, 8 Mayıs'a kadar ziyaretçilere sunacak.

Ferhan Taylan Erder'in ''Gelenek/Bellek'' seramik sergisi de aynı gün Galeri Selvin'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yaklaşan Hıdırellez şenliklerini konu alan seramik nesnelerin yer alacağı sergi, 20 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Taşkın Esin'in ''Gecenin Karanlığında Kahverengi Senfoni'' sergisi, 28 Nisan'da Piha Kollektif Sanat'ta açılacak. Sanatçının, zaman ve mekandan soyutlanmış figürleriyle geçmiş ve gelecek arasında sıkışıp kalmış insanın korkularını, kaygılarını, umut ve umutsuzluklarını ele aldığı sergi, 17 Mayıs'a kadar izlenebilecek.