Daha önce doğup büyüdüğü memleketinde 50 konut yapıp satan Tayfur, Anadolu Mahallesi'nde adının verildiği Eğitim Merkezi'nin açılışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir ilköğretimin yanı sıra ileriye dönük inşaat sektöründe yatırıma devam etmeyi planladığını ifade eden Tayfur, gerçekleştirmeyi düşündüğü projenin başında bu kez kendisin olacağını vurguladı.

Ünlü sanatçı Tayfur, "Bu sefer, biraz duyan duysun ama kimse çalmasın bu projemi, patenti bana ait. Yaşlı anneleriyle babalarıyla oturuyorlar ya hani, bütün ayrılıklar ondan kaynaklanıyor. Onlara ben şöyle 50-55'er metrekarelik daireler yapıp, parasını da ona göre koyacağım. Kimin anasıyla hanımı anlaşamıyorsa gelip benim oradan daire alacak, lüks de yapacağım. Çünkü, bütün dargınlıklar gelin kaynana kavgasından çıkıyor. Benim bir ayağım Adana'da olacak." dedi.

Adana'da yaşadığı bir dolandırıcılık olayı nedeniyle mahkemelerinin devam ettiğine işaret eden Ferdi Tayfur, benzeri bir hadiseyle karşılaşmaması için tedbir aldığını hatırlattı. İşadamı olacak kişinin hesap bileceğini ve çok iyi muhasebeci ve avukata sahip olması gerektiğinin altını çizen Tayfur, "Dürüst olacaksın. O zaman kalkınırsın. Batsan bile kahraman gibi duracaksın ki piyasadaki hatırın kırılmasın. Zengin olursun, fakirlikten zenginliğe gelirsin. 40 sene fakirliğin silinmez, zenginlikten fakirliğe düşersin 40 sene zenginliğin silinmez. Allah zenginliği silinmeyeceklerden etsin. Adam iflas ediyor, intikamını çevresinden alıyor, çarpmaya başlıyor, daha da batıyor."şeklinde konuştu.

Bir özel kanalda yaptığı programın iyi gittiğini ifade eden Tayfur, hemşerilerine hiç kırılmadığını belirtti. Tayfur, Adana'daki bir yerel televizyondaki yüzde 10'luk ortaklığının sürdüğünü ve her hangi bir sorunun yaşanmadığını aktardı. Ferdi Tayfur, " Ben hemşerilerimle iftihar ediyorum, beni izlemeye devam etsinler." açıklamasını yaptı. Arabesk müziğinin güçlü sesi Tayfur, daha önce merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Belediye Evler Mahallesi'nde yapıp tamamını sattığı 50 konutla müteahhitliğe başlamıştı./cihan