SKY Turk 360 ekranlarında Rauf Ateş ve Murat Sabuncu'nun hazırlayıp sunduğu CEO Club programına konuk olan ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu merak edilen soruları yanıtladı.

"BİR DE İSTANBUL'DA TRAFİK VAR DİYORLAR"

Rauf Ateş progamın açılışında hayli ilginç bir anektod paylaştı. Ağaoğlu'nun stüdyoya helikopterle geldiğini belirten Ateş, konuğuna "gelirken havadan İstanbul'da yeni araziler keşfettiniz mi?" diye sordu. Ağaoğlu ise Ataşehir'den geldiği için akşam trafiğine yakalanmamak amacıyla helikopterle geldiğini ve mesafeyi 10 dakikaya indirdiğini söylerken "Bir de İstanbul'da trafik var diye şikayet ediliyor ben anlamıyorum tabii" dedi.

İSTANBUL'UN YÜZDE 70'İNİ HALA ARAZİ OLARAK GÖRÜYORUM

Ağaoğlu, hem Türkiye hem de İstanbul'daki yapı stoklarını çok iyi bildiğini ve bunun için helikopterden bakmasına bile gerek olmadığını söylerken iddialı değerlendirmeler yaptı. Halihazırda 6 bin konut inşaasını yürüttüklerini belirten Ağaoğlu bu sayıyı 18 bine çıkarmak üzere olduklarını söylerken şöyle devam etti: "Türkiye'deki yapı stoğunu en iyi bilen üç kişiden biriyim. O nedenle ona bakmama gerek yok zaten biliyorum. Ben İstanbul'un hala yüzde 70'ini arsa olarak görüyorum. Binaların çoğuna arazi olarak bakıyorum. Maalesef yapı stoğumuz içler acısı bir durumda. Dünyanın en pahalı en kıymetli yerinde bakıyorsunuz arazisi bin lira olan yerin üstündeki bina 10 lira değerinde. Bu durum ekonominin ruhuna ters her şeyden önce. Hem deprem yönünden hem de vasıfları itibariyle yapılarımız çok kötü durumda."

TRABZONSPOR'A BAŞKAN OLACAK MI?

Programın kapanışında son bir soruyla konuyu futbola getiren Rauf Ateş, Karadenizli ünlü iş adamına Trabzonspor'a başkan olup olmayacağını sordu. Ağaoğlu bu konu ile ilgili olarak: "Ben hayatımda yemek klübüne bile üye olmadım bırakın spor klübü üyeliğini. Lisedeyken atletizmde Türkiye çapında derecelerim dahi vardır. Trabzonspor'u tutarım ama fanatik değilim, kazandığında çok sevinir kaybettiğinde de üzülürüm. Ama beynimde kaç tane hücre varsa hiç birisinden böyle düşünce geçmez." dedi.