CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Murat Karayalçın, anket için erken olduğunu vurgularken "Seçimi kazandığımızı düşünüyorum" dedi. AKP'den aday adayı olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da "Bu sokağın sesidir. Ankara yeni bir vizyon, yeni bir heyecan istiyor" dedi. Gökçek ise AKP Genel Merkezi"nin böyle bir anket yaptırdığını kabul etmediğine dair İHA'nın servise koyduğu haberi örnek göstererek, sonuçları “manipülasyon” olarak niteledi.
Vatan gazetesinin haberine göre AKP, 7 - 9 Aralık'ta anlaşmalı olduğu şirketlerden birine Ankara Büyükşehir sınırları içinde özel bir anket yaptırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a da sunulan anket sonucunda, Gökçek"e oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 40, "Karayalçın" diyenlerin oranı yüzde 35 çıktı. Ankette aday adayları içinde en yüksek destek ise yüzde 43 ile AKP'li Altınok"a verildi.
Anket sonucunu "manipülasyon” olarak niteleyen Gökçek de, İHA"nın AKP Genel Merkezi yöneticilerine dayandırarak verdiği haberi göstererek, AKP yönetiminin anketi sahiplenmediğini belirtti. Gökçek, söz konusu haberde AKP yönetiminin böyle bir anket için talimat vermediği bilgisinin yer aldığını kaydetti.

Musluktan akan su da anket

Gökçek'le rakiplerinin arasının kapandığını gösteren anketi "erken olmasına rağmen gerçekçi" bulduğunu belirten Karayalçın ise "Ben bu seçimi kazanacağımı düşünüyorum, anket de onu gösteriyor" yorumunu yaptı. Karayalçın, "Bayramdan sonra Ankara'ya yeni katılan ilçeleri gezdim. Olumlu bir ilgi var. Ankara'da musluklardan akan kirli suyla doğalgaza yapılan yüksek zam da Gökçek'in adaylığı için bir anket niteliğindedir" dedi.

Yüzde 60 alırız

Aday adayları arasında en üstte görünen Altınok da sonuçları "Bu sokağın sesidir. Gerçeğe uygundur. Ankara yeni bir vizyon, yeni bir heyecan istiyor" diye değerlendirdi. İlerleyen günlerde dengenin lehine daha da değişeceğini savunan Altınok "AKP'nin adayı ben olduğum takdirde yüzde 60'lık bir oy oranını çok rahat alırız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ipini rahat göğüsleriz" dedi.