Ergenekon davasıyla ilgili haberleriyle dikkat çeken Taraf gazetesi dün yine kamuoyunu sarsacak bir habere imza attı. Gazetenin haberine göre Genelkurmay"a ait olduğu ileri sürülen belge Ergenekon davası kapsamında tutuklanan emekli üsteğmen avukat Serdar Öztürk"ün bürosunda bulundu. Gazete, Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı planı ”AKP ve Gülen"i bitirme planı“ manşetiyle duyurdu.

Haberin ardından Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Geneklurmay Askeri Mahkemesi ise sözkousu raporla ilgili yayın yasağı koydu.

Sözkonusu belgeyle ilgili ilk gelişme sabah saatlerinde yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecileri sorularını yanıtlarken Taraf Gazetesi"nde yayınlanan planla ilgili iddialar için soruşturma emri verildiğini açıkladı.

Tüm yönleriyle incelenecek

Tuğgeneral Gürak, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine ”Bugün bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığının hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili olarak haber ve yorumlara yer verildiği görülmüştür. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına derhal bir soruşturma emri verilmiştir“ dedi.
”Böyle bir belgenin varlığı mı soruşturulacak, yoksa nasıl sızdığı konusu mu?“ sorusu üzerine Tuğgeneral Gürak, ”Size onunla ilgili açıklamamın o bölümünü tekrar okuyorum“ diyerek, ”Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla“ soruşturma emri verildiğini ifade etti.

Yayın yasağı

Akşam saatlerinde ise soruşturmayı yürüten Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, konuyla ilgiyi yayın yasağı koydu. Askeri Mahkeme"den yapılan açıklamada habere konu belgenin içeriği hakkında yayın yapma yasağı konulmasına, müdafilerin soruşturma dosyasının içeriğini incelemesi ve belgelerden örnek alması haklarının kısıtlanmasına karar verildiği duyuruldu..

Poyrazköy"deki mühimmat

Bu arada Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak"a basın toplantısında Poyrazköy"de yapılan kazılarda çıkan silah ve mühimmatın cinsine ilişkin tartışmaların devam ettiği de hatırlatıldı. Tuğgeneral Gürak, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından 29 Nisan"da yapılan İletişim Toplantısı"nda silah ve mühimmatın ne anlama geldiği ve bulunan silah ve mühimmatın durumu hakkında detaylı olarak bilgi verildiğini hatırlattı. Buna rağmen bazı basın yayın organlarında sanki bu açıklama hiç yapılmamış gibi haber ve yorumlara rastlandığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, ”Şu anda bu konulara ilişkin kafası karışık olanlara ve kafaları karıştıranlara söz konusu iletişim toplantısında verilen bilgileri bir defa daha dikkatle okumalarını tavsiye ederiz“ dedi.