Bakan Şahin, Hatay’da töre cinayetine kurban giden Ceylan’ın, cinayete tanık olduğu için SHÇEK yurduna yerleştirilen kardeşi Songül’e bu teklifi götürdü. Ancak küçük kız reddetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin geçen hafta Hatay’da Dörtyol’da ailesinin bazı üyeleri tarafından öldürülen 21 yaşındaki bir çocuk annesi Ceylan Soysal’ın ailesini ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette Bakan Şahin’in getirdiği yardım kolileri polisler tarafından eve taşındı. Bakan Şahin, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, olayın ardından 4 ailenin dağılmış olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

Aileyi taşıyacağız

“Başka Ceylan’lar, Güldünya’lar ölmesin, kızlarımız bu şekilde acı çekmesin istiyoruz. Kazananı olmayan bir zihniyet bu. Anne Sebiha ile görüştüm. ‘Kendi evime gidemiyorum’ diyor. ‘Çocuklarım var, onlara bakmak durumundayım’ diyor. Biz bakanlık olarak daha iyi şartlarda yaşamalarıyla ilgili gerekirse bir ev alarak, bundan sonraki süreçlerinde, en azından kalan kişilerin daha rahat bir şekilde yaşamasını sağlayacağız. Aileyi uygun bir yere taşıyacağız. Bunları yapacak güçteyiz. Ama esas başarmamız gereken zihinsel bir devrimdir.”

Annemi bırakamam

Bakan Şahin, sabah saatlerinde Ceylan Soysal’ın SHÇEK yurduna yerleştirilen kardeşi Songül Hicri ile görüştüğünü anlattı: “Songül polis olmak istiyor. Takviyeli dersler vereceğiz, biraz devamsızlığından dolayı eksik dersleri var. Takviye edeceğiz. Ben, ‘İstersen Ankara’ya götürüp birebir sana bakabilirim’ dedim. Ama ‘Annemle beraber olmam gerekiyor, annemi görmem gerekiyor. Ankara’ya gelirsem görüşemem’ diyor. Çok akıllı, çok bilinçli, çok da ahlaklı bir kız. Ben bir ablası olarak yanında olacağım. Bütün hayatının karar vereceği her noktasında, hayat mücadelesini başarıyla geçmesine yardımcı olacağım.”