Kastamonu Spor Kulübü'nde yapılan açıklamada, iki sezon önce teknik direktörü Sedat Gezer'in öldürülmesi üzerine Bafra Belediyespor'un olay tarihinden itibaren yapılacak maçlarda hükmen yenik sayılması, ancak oynadığı karşılaşmaların geçerli sayılması yönünde TFF Yönetim Kurulu'nun karar aldığı anımsatıldı.

Bafra Belediyespor ile yaptığı maçta 1-1 berabere kalan Kastamonuspor'un, Ankaraspor örneğinde olduğu gibi 3-0 hükmen galip sayılması durumunda 2007-2008 sezonunda TFF 2. Lig'e yükselme hakkı elde etmiş olacağı vurgulanan açıklamada, konunun tüm belgeleriyle bugün Futbol Federasyonuna götürüleceği, olumsuz yanıt alınması durumunda uzmanlaşmış avukatlarla irtibata geçilerek, hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

''ÇİFTE STANDART SÖZ KONUSU'''
Kulüpten yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''Küme düşürülen Ankaraspor'un sezon başından beri oynayıp da kazandığı veya berabere kaldığı tüm maçlar için 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verildi. Bu karar sadece Ankaraspor'u ilgilendiriyor gibi gözükse de bizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü, iki sezon önce buna benzer bir olay Bafra Belediyespor'un hocasının öldürülmesi sonrasında yaşandı. Federasyon Bafra Belediyespor'u, oyuncularının psikolojilerinin bozulduğu gerekçesiyle ligden çekti ve kalan tüm maçlarında 3-0 hükmen mağlup saydı. Oysa Ankaraspor, sadece kalan maçlarında değil, sezon başından oynadığı maçlarda da 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve küme düşürdü. Burada bir çifte standart söz konusu.''

''HUKUKA GÜVENİYORUZ''
Kastamonuspor'un iki sezon önce Çorumspor ile ligi başa baş bitirdiği, ancak üçlü averajla bir üst lige çıkamadığı belirtilen açıklamada, şu görüş savunuldu:

''O dönemde Futbol Federasyonu Bafra Belediyespor'un kümede kalması yönünde karar verdi. Bu duruma hiçbir itirazımız yok. Ancak, fikstür gereği Kastamonuspor, Bafra Belediyespor ile bu olay öncesinde karşılaşmış 1-1 kalmış ve takımımız 1 puan almıştı. Bu olaydan sonraki tüm maçlarında Bafra Belediyespor TFF kararıyla 3-0 hükmen yenik sayıldı. Oysa Ankaraspor olayındaki gibi bir karar verilseydi, takımımız Bafra Belediyespor maçında 3-0 hükmen galip sayılacak ve 2. Lig'e çıkmış olacaktı. Bugün Futbol Federasyonu Ankaraspor için verdiği kararı, iki sezon önce Bafra Belediyespor olayında vermemiştir ya da verememiştir. Neden?

Ortada bir çifte standart vardır. O dönemde hakkımızı aramaya başladığımızda bize örnek teşkil edecek bir durum yoktu. Bu çifte standart nedeniyle kulübümüz hem TFF 2. Lig'e çıkamamıştır. Hem de iki sezonda İddaa gelirlerinden önemli miktarda zararımız söz konusudur. Bugün Ankaraspor için verilen karar neden dün verilmemiştir? Hakkımızı önce federasyon nezdinde ardından da hukuk nezdinde arayacağız.'' /sabah