Milli Piyango İdaresi Müdürü İhya Balak makamında kurum çalışanı olduğu iddia edilen bir kişinin saldırısına uğradı. Balak saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak, saat 09.30 sıralarında makamında silahla vurularak öldürüldü. Balak'a 4 el ateş açılmış..

Saldırganın eski kurum müfettişi Ahmet Öztürk olduğu açıklandı. 
İlk gelen bilgilere göre Balak olay yerinde hayatını kaybetti. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı..

1952 Ankara doğumlu olan Balak, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuydu.
Haziran 2003 tarihinde Milli Piyango Genel Müdürü oldu.

ÖZTÜRK İLE BALAK ARASINA RAPOR GİRMİŞ

Eski müfettiş Öztürk ile Genel Müdür Balak arasındaki husumet yolsuzluklar ilgili rapora dayanıyor. Öztürk'ün kurumda yolsuzluklar tespit ettiği ancak somut delillere dayanmadığı gerekçesiyle Balak trafından görevinden alınmış. Öztürk'ün daha sonra müdüre diş bilediği iddia ediliyor.

ÖLDÜRÜLEN BALAK KİMDİR?

Eski başmüfettiş Ahmet Öztürk"ün silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, 17 Haziran 2003 tarihinden bu yana genel müdürlük görevini sürdürüyordu.
     

1952 yılında Ankara"da doğan İhya Balak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi"ni bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Muavinliği görevine başladı. 1980"de Hesap Uzmanı olduktan sonra, Hesap Uzmanları Kurulu, İstanbul Grup Başkan Yardımcılığı, Hesap Uzmanları Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.
     

İngiltere"de 1 yıl süreyle inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1989 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü"ne Daire Başkanı olarak atandı. 1994"te Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bu süre içersinde, Kamu Mali Yönetiminin yeniden yapılanması çalışmalarında Proje Koordinatörlüğü görevini üstlendi.
     

Vergi Kimlik Numarası Uygulama Projesinin başlangıcından uygulanması aşamasına kadar geçen tüm safhalarda yönetici olarak görev aldı. Vergi dairelerinin yeniden yapılandırılması ile tam otomasyon projesinin (VEDOP) hayata geçirilmesinde görev üstlendi. Maliye Ataşesi olarak 1995 sonunda 3 yıllığına yurtdışına atandı. 2 Haziran 2003 tarihinde Milli Piyango İdaresine Genel Müdür Vekili, 17 Haziran 2003"te de genel müdür olarak atandı.
     

Hacettepe ve Çankaya Üniversitelerinde Öğretim Üyeliği görevi de yapan Balak, “Denetim" ve “Mali Tablolar Analizi" derslerini veriyordu.