Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında hafta içinde kamuoyuyla paylaşılmak üzere kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

EKK, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda alınan kararlar şöyle:

“1. Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

2. Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ile ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir.

3. 5 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanacak olan 2017 Bütçesi ile ilgili hazırlıklar gözden geçirilmiştir.”

Öte yandan, Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Nurettin Canikli, Veysi Kaynak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AB Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben katıldı.