Ya'alon, dün toplanan ve özür konusunda herhangi bir karara varmadan dağılan İsrail'in Sekizler olarak adlandırılan iç kabinesinin toplantısına ilişkin İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin özür ve buna ek olarak Gazze'ye ablukanın kaldırılmasını taleplerini küstahlık" olarak değerlendirerek, "Türkiye bizi köşeye sıkıştırarak, İsrail'in üzerinden Arap dünyasında, Hamas ve Hizbullah'ın gözünde prim yapma peşinde" iddiasında bulundu.
 
Ya'alon, "Geçen yılki filo olayı tamamen bir provokasyondu ve Ankara hükümeti bunun sorumluluğunu taşımaktadır. Türkiye'nin İsrail'e karşı siyasipolitikası özür dilesek bile değişmeyecektir" ifadesini kullandı.
 
Ancak Ya'alon, Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk için de üzgün olduğunu söyledi.
 
İsrail radyosu haberinde, Sekizler kabinesinin konuyla ilgili ikinci toplantısından da sonuç çıkmadığını vurgulayarak, Mavi Marmara olayını soruşturan BM'nin Palmer Komisyonu raporunun, ilk sızan bilgiler doğrultusunda İsrail'in Gazze Şeridi üzerinde uyguladığı ablukayı haklı gördüğünü ve bu bağlamda, İsrail donanmasının Mavi Marmara gemisini durdurmasını da meşru bulduğunu öne sürdü.
 
İsrailli siyasi yetkililer de Sekizler kabinesinin özür konusunda yeniden toplanabileceğini kaydettiler. Palmer Komisyonu'nun raporunun, tekrar ertelenmezse 20 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.