ANKARA'nın Bala İlçesi'nde gece 01.47'de Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Sarsıntı 25 saniye sürdü. Bala ve Ankara'nın yanısıra çevredeki 8 il ile birçok ilçelerinden de hissedilen depremde halk panik içinde sokaklara kaçışırken, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 01.47'de merkez üssü Ankara'nın Bala İlçesi'nin 15 kilometre güneyinde 5.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bayrımın 1'inci gününde 5.7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Bala'da halk, bu ikinci büyük depremle panik içinde sokaklara kaçıştı. İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı deprem Ankara ve ilçelerinin yanısıra, Kırıkkale, Çankırı, Kayseri, Yozgat, Eskişehir, Bolu, Karabük ve konya'nın merkez ve bazı ilçelerinde hissedildi.

Ulusal Deprem Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, yerin 5 kilometre altında meydana gelen bu sığ depremin, çok geniş alanda hissedilebileceğini söyledi. Bölgede 2 yıldır faaliyet olduğuna dikkati çeken Kalafat, "Ankara ve yakın çevresi bu depremi kuvvetli olarak hissedilir. Bu depremi büyüklüğü 4'e ulaşan artçılar izleyecek. Bu artçı şoklar hiç bir zaman ana depremi geçmez" dedi.

Ankara Vali Kemal Önal, ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını, görevlilerin hızla depremin merkez üssü Bala İlçesi'ne sevkedildiğini söyledi.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ise şiddetli bir sarsıntı ile yataklarında kalkarak sokağa fırladıklarını söyledi. Başkan Gürbüzs, "Bayrıman birinci günü 5.7 büyüklüğündeki depremde en fazla hasar gören Sırapınar, Yeniyap ve çiverındaki köylere ekiplerle birlikte hareket ediyoruz" diye konuştu.


KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE

Türk Kızılayı, Ankara'nın Bala ilçesinde meydana gelen depremin ardından, bölgeye uzman ekip ve acil yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma GenelMüdürlüğü'nce bölgeye 16 kişilik kurtarma ekibi, 4 araç ve 1 köpek gönderildi.

BALA'DA HALK TEDİRGİN

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, ilçede korkulacak bir durum olmamasına karşın yoğun bir telefon trafiği yaşandığını ve tedirginliğin hakim olduğunu söyledi. Başkan Gürbüz, "Bu son deprem nedeniyle korku, huzursuzluk ve panik var. Sivil Savunma ekipleri, Kızılay ilçemizde, devlet burada. Devletin bütün imkanları Bala'dadır. Bu da normal. Sayın Kalafat, Bala'da 6'dan büyük deprem olmayacağı söylemişti. Sevincimiz bu. Bu sorun hepimizin sorunu" diye konuştu. Başkan Gürbüz, geçen hafta meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından sokağa çıkılmadığına dikkati çekerek, "Ama bu depremden sonra açık söylemek gerekirse millet sokakta" dedi. Geçen hafta meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarın oluştuğu Bala'ya bağlı Sırapınar Köyü Muhtarı Muharrem Yıldırım, köyde panik havasının hakim olduğunu söyledi. Yıkılan bina bulunmadığını belirten muhtar Yıldırım, "Vatandaşlar, ne kadar uyardıysak da içeri girmiyor. En güvenli binamız da Sağlık Ocağı. Orayı halka açtık, ancak şu anda gelen yok. Vatandaşlarımız panikliyor, ama panik yapılacak durum da yok" diye konuştu.

Başkent 23 dakikada 5 kez sallandı

Ankara'nın Bala İlçesi'nde silki aat 01.47'de 5,5 büyüklüğünde bir depremin ardından 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

5.5 büyüklüğündeki depremin ardından
01.55'de 3.7,
01.59'da 2.9,
02.00'da 3.1,
02.02'de 3.4 ve
02.06'da 3.5 büyüklüğünde 5 ayrı artçı sarsıntı yaşandı