Uluslararası ilişkiler konusunda dünyada örnek teşkil edecek çalışmalara imza atan ve dünyanın dört bir tarafındaki başkentlerle kardeş şehir ilişkileri kuran Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 44. kardeş şehri Viyana oldu.

Tarihi Viyana Belediye Sarayı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Gökçek, Viyana Belediye Başkanı Haeupl'un da kendisi gibi dört dönemdir halkın oylarıyla seçilerek belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirtti. Gökçek, "Viyana ve Ankara'nın sergilediği bu dostluk işbirliği anlayışının haklı gururunu yaşıyor ve bu anlamlı girişimin tüm dünyaya örnek olmasını umuyorum. Yaşasın Türkiye-Avusturya dostluğu, yaşasın Ankara-Viyana kardeşliği." dedi.

Viyana Belediye Başkanı Michael Haeupl da her iki belediye arasındaki ziyaret ve işbirliği çalışmaları ile iki ülke arasındaki ilişkilerin de güçlendiğini kaydetti. Haeupl, "Bu süreçte birbirimizden çok şey öğrendik. Birbirimizden çok yararlandık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki belediye başkanının da kardeşlik protokolü imzalamasıyla devam eden törenin ardından verilen kokteylde Başkan Gökçek, Michael Haeupl'u Ankara'da yapılacak Shopping Fest'e davet etti. Davet üzerine Avrupa Futbol Şampiyonası'nı hatırlatan Haeupl, "Gelmeye çalışacağım. Ama bu arada Ukrayna-Polonya arasında mekik dokuyacağım gibi." dedi.