Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak, ilk kez askerî seçenekten söz etti. Davutoğlu, baskılar sürerse olabilecek her senaryo için Türkiye’nin hazır olduğunu söyledi.

Kanal 24 televizyonunun Suriye’deki gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, “Halkına bu şekilde zulüm eden bir yönetimin yaşama şansı yok” dedi. Değişenin Türkiye’nin sıfır sorun politikası olmadığına işaret eden Davutoğlu, bu politikayı güçlü bir şekilde savunduğunu söyledi.

Türkiye’nin Fransa ile ortak mı hareket ettiği yönündeki soru üzerine Davutoğlu, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın Türkiye ile Suriye konusunda beraber hareket etme talepleri olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, “Ortadoğu’da Türkiye’nin etkisi olmadan, Türkiye’yi göz önüne almadan yürütülecek bir politikanın başarı şansı yok” dedi.

Askerî seçenek ihtimali

“Askeri seçenek ihtimali yaklaşıyor mu?” sorusuna Davutoğlu, “O seçeneği hiçbir zaman düşünmek ya da o seçeneğin gündemde olmasını istemedik, istemeyiz de. Ümit ederiz ki Arap Ligi’nin aldığı bu kararlar ve bölgesel olarak Suriye’ye yapılan telkinler karşılığını bulur ve Suriye’de daha fazla kanın akmasının önüne geçilir, reform sürecinin önü açılır. taraf