Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç"ın damadı Mustafa Çubuk ile yakın arkadaşı Bülent Sungur"un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"le "ballı takas" yaptıkları iddia edildi.

CNN Türk ve Kanal D"de dün akşam yayınlanan habere göre, Çubuk ve Sungur, Çankaya"da aldıkları bir binayı Büyükşehir Belediyesi ile takas yaptılar. Sadece binayı vererek, belediyenin planlarında, "Bölgesel ticaret merkezi" olarak gösterilen ve konut yapma izni bulunan Dikmen Vadisi"nin sonundaki 6 bin metrekarelik arsanın yüzde 70"ine bedelsiz ortak oldular.

Bina 2 milyon

2007 yılında Arsa Danışmanı Oğuz Yasemin Önce Ankara Çankaya"da daha önce sinema binası olan binaya, iki milyon lira değer biçti. Bu bina iki yıl önce ileriyi gören bu iki genç girişimci tarafından satın alındı. Çubuk ve Sungur binayı satın aldıktan sonra herhangi bir şekilde kullanmayıp beklettiler. Çubuk geçen yıl 19 Nisan"da Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç"ın kızı Ayşe Tuba Kılıç"la evlendi. Çiftin nikáhını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı. Nikáhın şahitlerinden biri de Bülent Sungur"du.

Çubuk- Sungur ve Gökçek üçlüsünün yolu 2008"in Temmuz ayında bir kez daha keşişti. Çubuk ile arkadaşı Sungur, binayı Ankara Büyükşehir Belediyesi ile takas yapıp, karşılığında Çankaya"daki 6 bin metrakarelik değerli arsaya ortak oldular. Ortak oldukları arsa Dikmen Vadisi"nin sonunda ve Meclis lojmanlarına giden yolun hemen yakınında.

Arsa 6 milyon

Arsa uzmanlarına göre, arsanın değeri bugün en az 6 milyon lira. Ancak, kriz öncesi değeri ise 10 milyon lira. Emlakçı Oğuz Yasemin, "Kriz olmasaydı bu arsanın değeri 10 milyon TL civarında olurdu" dedi. Yasemin, "6 milyon YTL eden bir arsayı iki milyon YTL eden bir binayla takas edip etmeyeceği" sorusu üzerine de "Takas ederdim ama, üstüne 3-4 milyon isterdim" yanıtını verdi. Takasın, Anayasa Mahkemesi"nin kritik AKP kapatma davasında kararını vermeden 20 gün önce yapılması da dikkat çekti. Dikmen tapu kayıtlarına arsayı edinme tarihi 18 Temmuz 2008 olarak geçti.

HÜRRİYET