HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, TBMM’de sorular üzerine siyasetçinin dilediği yerde dilediği fikrini ifade edebilmesi gerektiğini söyledi.

Siyasetçinin fikrinden dolayı engellenmemesi, yasaklanmaması, ötekileştirilmemesi gerektiğini de vurgulayan Baydemir şöyle konuştu: "Şimdi ben sorarım, bizler fikrimizi özgürce ifade edebiliyor muyuz? Bu ülkede fikirlerini özgürce ifade eden insanların başına ne geliyor? Sayın Adalet Bakanı da Sayın Başbakan da, Sayın Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) da, Sayın (HDP lideri Selahattin) Demirtaş da, Sayın (CHP lideri Kemal) Kılıçdaroğlu da, Sayın (MHP lideri devlet) Bahçeli de bu ülkenin ve dünyanın her yerinde sevenleriyle, kitlesiyle buluşabilmelidir. Eğer siz kendi ülkenizde bunu halkınıza, insanlarınıza vermezseniz eleştirileriniz havada kalır. Kimse sizi ciddiye almaz.

Ben bir empati kurmaya vesile olmasını diliyorum. Ama emin olun ki bunu da iç siyaset malzemesi olarak kullanacaklardır, bunu da referandumun bir malzemesi olarak kullanacaklar. Yazıktır, günahtır."