Türkiye"nin önde gelen gruplarından Esas Holding iştirakiyle, ülke çapında hastaneler zinciri kurmak ve yeni bir sağlık markası oluşturmak amacıyla kurulan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), “Özel BSK Aydın Anka Hastanesi”nin resmi açılışı yapıldı.
Açılışa Aydın Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Türk Eczacılar Birliği (TAB) 2. Başkanı Şevket Kaya, Tabip Odası Başkanı Dr. Seracettin Kaya, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, sağlık çalışanları, ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve BSK Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı"nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin il merkezinde böylesi bir sağlık merkezinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydın Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu ise Aydın"da ilk özel hastanesini kuran BSK Aydın Anka Hastanesi kurucularına tebrik etti. Türkiye"deki özel sağlık kuruluşlarının yzüde 34"ü"nün İstanbul"da bulunduğunu kaydeden Çobanoğlu “Batman"da bile 16 adet özel sağlık kuruluşu var. Aydın"da bu sayının az olmasında bizim de önemli ölçüde katkımız var. Mülki amirler olarak sağlık alanında çok kaliteli hizmetin verilmesine sağladığımız bunun bir göstergesidir” diyerek Özel BSK Aydın Anka Hastanesi"nin hayırlı olmasını diledi.
Törende söz alan BSK Genel Direktörü Dr. Murat Dayanıklı, “BSK"nın, Eskişehir ve Kütahya"daki ortaklıkları ile birlikte ilk yatırımlarından biri olan, BSK Anka Hastanesi ulusal çaptaki tüm BSK hastanelerinin ve verdiği sağlık hizmetinin standartlarına uyabilmek için yaklaşık bir yıldır fonksiyonel yapı, teknoloji, yönetim sistemleri ve tıbbi kadro açısından yenilenerek revize edildi. Kaliteli sağlık hizmetini Aydın halkına da sunmak için yeni diagnostik ekipmanlar dahil toplam 2 milyon dolarlık bir yatırım ile yeniden yapılandırdığımız, BSK Aydın Anka Hastanesi"nin, yepyeni bir hastane olarak faaliyete başlamasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.,
BSK Anka Hastanesi, 4 bin altıyüz metrekare alanı ile 45 hasta odası bulunan ve 5 ameliyathane, 1 doğumhane, 3"ü cerrahi, 6"sı kadiyoloji ve 3"ü yeni doğan olmak üzere toplan 12 yoğun bakım yatak kapasiteli bir hastane olarak hizmet veriyor. Genel Müdür"lüğünü Cemalettin Yılmaz ve Başhekimliğini ise Op. Dr. Tünay Kurtoğlu"nun üstlendiği BSK Anka Hastanesi tam gün kadrolu 16 uzman doktor ile hastalarına hizmet sunuyor.
BSK Anka Hastanesi, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahi, Fizik Tedavi, Beslenme ve Diyetetik uzmanlık bölümleri, yenilenen ameliyathaneleri, modern anjiyo ünitesi, yeni doğan yoğun bakımı ve kalp damar cerrahisi yoğun bakımı, acil servisi ile faaliyet gösteriyor.