Tarla temizliği için yakılan anızların kontrolden çıkması sonucu alevlerin sıçradığı besi çiftliğindeki onlarca ton yem göz göre göre yandı. İtfaiye ekiplerinin tüm uğraşlarına rağmen yangın söndürülemezken, herkes çaresiz bir şekilde tonlarca samanın tamamen yanmasını bekledi. 

Edinilen bilgiye göre; Kocagür Köyü’nde bulunan ve Tozkoparan Grup’a ait olduğu ve Türkiye’nin önemli bir süt firması ile ortaklığı olduğu öğrenilen çiftliğin yanındaki ekini yeni biçilmiş arazide yangın çıktı. Tarla temizliği için yakıldığı belirtilen anızların alevi önce tarlanın kenarındaki ağaçları tutuşturdu. Daha sonra ağaçlardan sıçrayan kıvılcım, çok sayıda hayvanın bulunduğu çiftliğin yem deposuna sıçradı. Bir tonlarca saman alev alev yanmaya başladı.

İtfaiye ekipleri depoya sıçrayan yangını söndürmekte yetersiz kalınca, iş makinelerinden yardım istendi. Ekiplerin tüm uğraşlarına rağmen tonlarca saman yanarken, alevlerin çiftliğin diğer bölümlerine sıçramaması için bölgede tedbir alındı.

İşletme yetkilileri yangını haber yapmak için bölgeye gelen gazeteciler işletmeden dışarı çıkarırken, ticari kaygı duydukları için işletmedeki yangının haber yapılmasına izin vermeyeceklerini söylediler.
Jandarma tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

20140711aw140782_05.jpg20140711aw140782_02.jpg20140711aw140782_04-001.jpg