Cumhuriyet'in 84'üncü yıldönümü kutlamalarına teröre karşı öfke damgasını vurdu. Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törende paraşütçülerin Türk bayrağını indirdiği sırada, "Hainler dağa çıksa da vatan bölünmez, bayrak inmez" anonsu yapıldı. Bu sırada trübünlerden de alkışlarla, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları yükseldi. Askerlerin geçişi sırasında da sık sık, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

SLOGANLI BAYRAM
29 Ekim kutlamalarında AKM'de yapılan resmi geçit törenine Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Yargıtay Başkanı Arslan, Danıştay Başkanı Çörtoğlu, çok sayıda bakan ve kuvvet komutanları katıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu, ilköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sergilediği törende en büyük ilgiyi THK ve TSK Paraşüt Timi'nin yaptığı atlayış gördü. Cumhurbaşkanı Gül'ün ayakta izlediği geçit töreni gazilerin geçişiyle başladı. Gazilerin taşıdığı, "Şehitler ölmez diyoruz. Şehitler de ölür, ne zaman? Unutuldukları zaman. Unutmayacağız, unutturmayacağız" pankartı büyük alkış aldı. Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu öğrencilerinin geçişi sırasında da tribünlerde "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

ASKERLER KILIÇ KUŞANDI
Cumhurbaşkanı Gül'ün doğum günü de olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine eşi Hayrünnisa Gül katılmadı. Komutanlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının dün 29 Ekim törenlerine "kahramanlığın'' sembolü olan kılıçlarını kuşanarak katılmaları dikkat çekti. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir ise gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. 427 bin 124 kişi ile rekor kırıldı. Bunların 4 bin 813'ü yabancıydı. Bir önceki rekor Cumhuriyet mitingleri sırasında 370 bin kişi olarak belirlenmişti.

Sabah