İzmir’in Alsancak Limanı’na Güney Amerika ülkeleri ve Avustralya’dan gemilerle angus cinsi sığır getirilmesinden vazgeçildi. Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, “Sığır getiren gemilerden yayılan koku turizmi olumsuz yönde etkiliyordu. Eğer turistler bu limanda olumsuzluk yaşarsa bunun faturası daha ağır olurdu” dedi. 
 
Yalçın, Alsancak Limanı’nın, kruvaziyer yolcu limanı haline geldiğini belirterek şöyle dedi: “Bazen 3, bazen 4 turist gemisi, aynı gün, aynı anda yanaşıyor, on bine yakın turist, aynı anda limana ayak basıyor. Kentimizin, ülkemizin imajı, para kazanmamızdan daha önemli. Eğer turistler bu limanda olumsuzluk yaşarsa bunun faturası daha ağır olur. Angusların artık hangi limana yanaşacağı bizim değil, ithalatçı firmaların sorunu. Bugünden sonra limana sokmama kararı aldık.” 
 
‘Yeniden yapılanıyoruz’ 
Alsancak Limanı’nda, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yeni yapılanmaya gidildiğini söyleyen Yalçın, “Bu doğrultuda limanımız, hem kruvaziyer hem konteyner limanı olarak hizmet verecek. Hizmet kalitesini arttırmak için makine parkurları ve ekipmanları alınmaya başlandı” diye konuştu.