Eğitime destek adı altında alınan paranın 600 bin lirası angus ticaretinde zarara uğratılan besicilere dağıtılmış.

Merkeze çekilen Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan'ın silah ruhsatı için başvuran kişilerden eğitime destek adına elden aldığı paranın 2 milyon lirasının Ziraat Bankası'nda açılan hesaba yatırıldığı iddia edildi. Yakın koruması Ali. İ.Ö. bağışlanan paranın bir kısmını zimmetine geçirmekten tutuklarınken, paranın 600 bin lirasının ise Vali Okutan'ın emriyle Angus skandalını örtmek için usulsüz bir şekilde besicilere dağıtıldığı öne sürüldü.

BİRİNE LÜKS EV DİĞERİNE OTOMOBİL

2008-2010 yılları arasında Şanlıurfa'da görev yaptığı dönemde Vali Okutan'ın özel kalem müdürlüğünü yapan Engin K'nın silah ruhsatı verilecek kişileri belirlediği iddia edildi. Halen Konya'da çalışan Emniyet amiri Engin K'nın para toplama işlerini Okutan'ın bilgisi dahilinde yaptığı belirtildi. O dönemde Engin K'nın lüks bir otomobil, Okutan'ın yakın koruması Ali İ. Ö'nün de Ankara Çankaya'nın lüks bir semtinde 200 bin liraya daire alması dikkat çekti.

‘YEREL BASINA DA VERİLDİ’ İDDİASI

Bankaya yatırılan paranın bir kısmının ise Vali Okutan lehinde yayın yapması karşılığında Urfa'daki bazı yerel televizyonlara, bazı kitapçılara ve Trabzon'da bulunan bazı şirketlere verildiği iddia edildi. Vali olduğu dönemde eğitime ve okumaya destek verdiğini dile getiren Okutan, silah ruhsatı karşılığında toplanan paraları eğitime harcadığını yayın organlarında dile getirmişti. eğitime destek adına elden alına paraların 2 milyon lirasının Ziraat Bankası'nda açılan hesaba yatırıldığı ve bu paranın 600 bin lirasının Okutan'ın emriyle Angus skandalını örtmek için zarara uğrayan besicilere dağıtıldığı öne sürüldü.

FİRMANIN SİCİLİ BOZUK ÇIKMIŞTI

Vali Okutan'ın bölgedeki besicileri 3 milyon lira zarara uğrattığı 19 Temmuz 2011'de ortaya çıkmıştı. Yasal olmamasına rağmen Okutan'ın Novalüks firmasıyla anlaştığı belirlenmişti. İthalatçı firmanın angusların büyük bir bölümünü getirmediği ve firma ortaklarının hayali ihracat ve uluslararası dolandırıcılık suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıkmıştı.

'BENİ VALİ BEY GÖREVLENDİRDİ'

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla hakkında soruşturma başlatılan Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan'ın yıllarca korumalığını yapan polis memuru Ali İ. Ö. eğitim için yapılan bağışları zimmetine geçirmekten tutuklanmıştı. İfadesinde "Vali Bey bu görevi bana vermişti. Silah taşıma ruhsatı verilen kişilerden toplanan bağışları ben takip ediyordum" diyen Ali İ. Ö., hesaba yatırılan paranın makbuzlarını bankada kaydı olduğu için bir kısmını yırttığını, bir kısmını ise yaktığını söylemişti.

BUGÜN GAZETESİ