Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve CHP"li İl Genel Meclis Üyeleri, Balat Köyünde bulunan Angus çiftliğini ziyaret ederek, bilgiler aldılar.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı, CHP"li İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve Mehmet Cahit Kaya ile birlikte Didim"e bağlı Balat köyünden yaklaşık 4 yıl önce yatırımcı Cenk Ünlü ve Namık Kemal Gözüm"ün ortaklaşa kurdukları hayvan çiftliğini gezdiler. Çiftlikle ilgili bilgiler veren işyeri ortaklarından Cenk Ünlü 4 yıl önce çiftliği kurduklarını, ilk zamanlar yerli hayvanlar bu çiftlikte beslediklerini söyledi. Ünlü, daha sonra Avusturalya"dan Angus cinsi hayvanları bakmaya başladıklarını söylerken şunları kaydetti; “Et Balık Kurumu"nun ithal etmiş olduğu hayvanlardan Avustralya menşeli 250 adet angus cinsi hayvan satın aldık. Burada şu an angus, şerole ve simentel karışımı olan bir hayvan grubumuz var ve onları besliyoruz. Kasım ayında aldığımız bu hayvanları Haziran ya da Temmuz ayında tüketime sunmayı düşünüyoruz. Hayvanlarımızın hepsi TARSİM tarafından sigortalanmıştır. Devletimizin bu anlamda bize yüzde 50 bir sigorta desteği oldu. Ancak ithal et politikaları nedeniyle sıkıntı yaşamaktayız. Bu hayvanlar son derece sağlıklı ve uysal hayvanlar ancak geldiklerinde adaptasyon sorunu yaşadılar. Daha sonra küpelerini taktık. Kan numuneleri aldık ve şu an besliyoruz.”dedi.
Bu tür bir çiftliğin Aydın bölgesinde ilk ve tek olduğunu da dile getiren Ünlü, hayvanların tamamın erkek olduğunu ve günde 1.4 gram etlendiklerini söyledi.