Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, tatilde bulunduğu Avusturya'dan İtalya Başbakanı Mario Monti ile Avro Bölgesi'ndeki duruma ilişkin bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Georg Streiter, bugün yaptığı açıklamada, Merkel ile Monti'nin dün yaptıkları telefon görüşmesinde, Avro Bölgesi'nin korunması için her türlü çabanın harcanması konusunda mutabık kaldığını belirtti.

Her iki liderin, 28 ve 29 Haziran'da düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısında alınan kararların bir an önce uygulamaya konulması konusunda görüş birliği içinde olduğunu ifade eden Streiter, Merkel'in ayrıca Monti'yi Ağustos ayının ikinci yarısında Berlin'e davet ettiğini, Monti'nin de bu daveti kabul ettiğini kaydetti.

Öte yandan, ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'in yarın, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Almanya'nın Sylt adasındaki tatil yerinde bir araya geleceği bildirildi. Görüşmeden sonra basın toplantısı düzenlenmemesi yönünde karar alındı.

Geithner, yarın akşam Frankfurt kentinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile de bir araya gelecek. Görüşmede ABD, Avrupa ve dünya çapındaki ekonomik durumun ele alınacağı bildirildi.