"İnternet andıcı" iddianamesinde, emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım'ın evinde yapılan aramalar sırasında ele geçen "Hayhay" isimli notta AK Parti hükümeti aleyhine kara propaganda yapmak üzere kurduğu tüm sitelerle ilgili ayrıntıların yer aldığı iddia edildi. Belgede, Genelkurmay'ın kara propaganda yapmak üzere kurdurduğu sitelerle ilgili önemli ipuçlarının kaydedildiği de iddialar arasında. İddianamede ayrıca, savcılığa gönderilen ihbar mektubuna dair ifadelerin de araştırılarak sitelerle ilgili önemli ipuçlarının ortaya çıktığı belirtildi. Sitelerin psikolojik harekat için kurulduğu öne sürülüyor.
 
ÇİÇEK IĞSIZ'A SORDU
 
Hükümet aleyhine 'kara propaganda' yapmak amacıyla Genelkurmay bünyesinde internet siteleri kurulduğu ve fişlemeler yapıldığı tespiti, 'internet andıcı' iddianamesine girdi. 'İnternet andıcı'nın Kaos Planı'nın orijinalini Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderen meçhul kişinin ikinci ihbar mektubuyla ortaya çıktığı iddianamede yer aldı. İhbar mektubunda geçen ifadelere de yer verilen iddianamede, Genelkurmay'ın 'kara propaganda' yapmak ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu ve bunları işlettiği ileri sürüldü. İddianamede şüphelilerin ifadelerine yer verildiği öne sürüldü. Hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı öne sürülen ve basında haber olduktan sonra yayını durdurulan internet sitelerinin Albay Dursun Çiçek'in Orgeneral Hasan Iğsız ile yaptığı görüşme sonrasında tekrar faal hale getirildiği iddiasının Çiçek ve Iğsız'a sorulduğu ileri sürüldü. Iğsız'ın bunu kabul etmediği iddia edildi.. Andıçta 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Albay Dursun Çiçek'in de imzasının bulunduğu iddia edilirken, andıçta günlük takip edilen Türkçe yabancı dilde yayın yapan 140'a yakın internet sitelerinin tek tek fişlendiği öne sürülüyor. Bu sitelerin karşısına "Bölücü",irtacıcı, milliyetçi, aşırı sol,, tarafsız, AB yanlısı" gibi notlar düşürüldüğü de iddia ediliyor. Andıçta kurulacak psikolojik harekât siteleri için alınacak güvenlik önlemleri de iddianamede ayrıntılı olarak yer aldığı öne sürüldü..
 
2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı Emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım'a yönelik yapılan aramalar sırasında aramalarda ele geçirilen "hayhay" isimli belgenin de iddianamede yer verildiği öne sürüldü. Rum, Ermeni, Kürt, dindar düşmanı internet sitelerinin hepsinin iç savaş çıkartacak içerikte yayın yaptığı bilgisi iddianameye girdi.
 
yenişafak