Çiçek, “Islak imza da gerçek olsa söylerdim, ama yalan” dedi.
 
“İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesine ilişkin 7 sanıklı davanın 22. duruşması dün görüldü.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım ve Avukat Serdar Öztürk hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Ufuk Akkaya, İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz ile kırmızı bültenle aranan Bedrettin Dalan ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Dursun Çiçek, YAŞ’a damgasını vuran internet andıcı iddianamesi ile ilgili açıklama yaptı.
 
Ordu da doğrulamıştı
 
2009 yılında ortaya çıkan ve Genelkurmay’ın 2000 yılında Bülent Ecevit döneminde verilen bir genelgeye göre hazırlandığını doğruladığı internet andıcı belgesine ilişkin Çiçek, “İnternet andıcı iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. O gerçek bir belgedir. Islak İmza da gerçek olsa söylerdim. Bu kağıt parçası tutuklanmamıza yetiyor” dedi.
 
İstifa edenlere teşekkür
 
Dursun Çiçek dünkü savunmasında, TSK’da deprem etkisi yaşatan istifaları da gündeme getirdi: “Akıl ve vicdana göre görev yapamıyorsanız ya vicdan azabı çekerseniz ya da geçen hafta ak saçlı genelkurmay başkanı örneğindeki gibi istifa edip görevi devredersiniz.
 
Komutanlarımız ettikleri yemine sadık kaldıkları bir kez daha göstermişlerdir. Yıllardır emir komuta zinciri içinde omuz omuza görev yaptığımız komutanlarımızın istifa gerekçelerinde açıkladıkları güven ve desteklerine teşekkür ediyor ve esenlik diliyorum.”
 
İnternet andıcı neydi?
 
Taraf gazetesi, 2 Şubat 2009’da psikolojik savaş amaçlı kurulmuş, iktidarı ve cemaatleri karalayan 35 internet sitesinin Genelkurmay’a bağlı Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından yönetildiğini iddia etmişti. Ardından 3 Kasım’da Ergenekon savcılarına, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın orijinalini gönderen ihbarcı subay, yeni bir mektupla bu sitelerin sayısının 42 olduğunu, ayrıca Genelkurmay’ın 430 siteseyi de izlemeye aldığını söyledi. Mektupta Nisan 2009’da “internet andıcı” adlı belge de ek olarak gönderilmişti. Bu iddialar üzerine savcılık soruşturma başlattı. Andıcın iddianamesi geçen cuma kabul edildi.
 
vatan