AYDINPOST HABER SERVİSİ-AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Ancın, yazılı açıklama yaparak kamuoyuna seslendi.
29 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüsleyen ve başarıyla bu yarışı bitiren CHP adayı Sayın Özlem Çerçioğlu'nu ve ekip arkadaşlarını canı gönülden kutladığını ve başarılar dilediğini ifade eden Mustafa Ancın, “Aydın Belediyesi'nin bugünkü sıkıntılı durumunu göz önüne aldığımda, Sayın Çerçioğlu'nun işinin ne kadar zor olduğunu biliyor ve Allah'tan kendisine yardımcısı olmasını diliyorum. Seçim yarışını kaybetmiş olmasına rağmen, Aydınlı hemşerilerimizi, Aydın'a son 15 yılda bedel öteden anlayış ve siyasetten kurtardığımız için kendi adıma mutluluk duyuyorum. Centilmence, birbirine çamur atmadan bir seçim yarışı yapılabileceğini Aydınlılara göstermiş ve örnek olduğumuzdan dolayı hem Sayın Çerçioğlu, hem de kendi adıma mutluluk duyuyorum. Aydın siyasetinde her zaman arzu ettiğim yepyeni bir sayfa açmayı başarabildiğimizden dolayı mutluyum ve Sayın Çerçioğlu'ndan açılan bu yeni sayfada yeni ve Aydın'a bedel ödetmeyecek siyasetle güzel hizmetler bekliyorum. Milan Kundera'nın Roman sanatında anlattığı gibi, halkın da içinde olduğu, ortak akılla yönetimi kendisinden istiyorum” dedi.
Ancın ayrıca, “Her zaman kalbimde ve dualarımda, kazanan Aydın olsun ve Aydın için kim hayırlı olacaksa ona nasip olsun dediğim için, hem kendi adıma üzülmüyor hem de hayırlı olanın bu sonuç olduğuna inanıyorum. Kendim için asla değil, ama bana inanan ve kendilerine ümit verdiğim, ekip arkadaşlarım adına, partilidaşlarım adına, dostlarım adına, hemşerilerim adına üzülüyorum. Sayın Başbakanıma ve onun AK kadrolarına bu başarıyı hediye edemediğim için üzülüyorum. Onları mutlu edemediğim için üzülüyorum. Aydın için yapmayı planladığımız güzel projeleri yapamayacak olduğumuz için üzülüyorum. Ancak önemli olan, kimin yaptığı değil, Aydın için yapılması gerekenlerin yapılması olduğu için Sayın Çerçioğlu ve ekibinin Aydın'a doğru ve güzel projeler kazandıracaklarını umuyor, teselli buluyorum. Bu kez kazananın Aydın olmasını diliyor ve kendilerini tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.
AK Parti adayı Mustafa Ancın son olarak, “Seçim kampanyam boyunca, bana destek olan tüm partili arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma, milletvekillerime, dostlarıma, Aydınlı hemşerilerime, gerçek ve tarafsız değerli basın mensubu arkadaşlarıma ve ilgilerini esirgemeyen kamuoyuna teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.