Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sebebiyle yayınladığı mesajda, “Kadınların Baş Tacı” olduğunu söyledi.
Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yayınladığı mesajda, kadınların baş tacı oluğunu söyledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınlayan Mustafa Ancın, toplumun temeli aileye, ailenin temeli ise kadınların varlığına bağlı olduğunu belirterek, "Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda ise, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görmekteyiz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağan üstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması gelişme göstermesi mümkün değildir" dedi.
Tarihin her devrinde Türk kadını, Türk aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koyduğunun altını çizen Ancın, "Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadın, Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı oldu. İstiklal Savaşı'nda canını gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır" diye konuştu.
Mustafa Ancın, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:
"Kadınlarımızın yeri gelişen dünyada daha da iyi anlaşılmaktadır. Yapıcı ve düzenleyici bakış açısı ile olaylara bakmayı bilen kadınlarımızın bu topluma hizmetlerini hiç kimse göz ardı etmemelidir. Kadınlarımızı bir takım yanlış ve taraflı algılamalarla mahkum eden anlayıştan kurtarmamız gerekmektedir. Kadınlarımızın önündeki her ne sebeple olursa olsun hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamalara son vererek onların enerjilerinden faydalanmak durumundayız. Bu vesileyle yarınların mimarı kadınlarımıza saygılarımı sunuyor mutlu günlerini kutluyorum"