TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yarın saat 11.30’da başlayacak toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi milletvekilleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa Platformu üyeleri ve rastsal olarak belirlenen vatandaşlar katılacak.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam edecek.

-“TÜRKİYE KONUŞUYOR”-

“Türkiye Konuşuyor” sloganıyla yapılacak toplantıda, halkın yeni anayasaya dair düşünce, talep ve beklentilerinin tarafsız, serbest ve medeni bir tartışma ve müzakere ortamında bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Bu katkılar, sürecin sonunda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verilecek sonuç raporunda yer alacak.

Anayasa Platformu’nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK),Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (T.KAMU-SEN), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk VeterinerHekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye SeyahatAcentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Noterler Birliği (TNB) yer alıyor.