Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın sözleşmeli mütercim tercüman alımına ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, sözleşmeli mütercim tercüman pozisyonunda istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere İngilizcede iki, Almancada bir, İspanyolcada bir ve Fransızcada bir olmak üzere yazılı ve sözlü sınavla toplam beş personel alınacak.

Yazılı sınav 8 Temmuz 2012 tarihinde saat 10.00'de, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nda yapılacak. Sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecek.

Sınava katılacaklarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak, sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya tecilli olmak ya da askerlikten muaf bulunmak, görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak, yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda mütercim tercüman olmalarına engel bir durumu bulunmamak şartı aranacak.

Başvuruda bulunacakların, üniversitelerin en az 4 yıl süre ile eğitim veren; İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca Mütercim-Tercümanlık/Çeviribilim bölümleri ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına (KPDS) katılarak en az (B) veya İngilizce dilinde TOEFL sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan veya IELTS sınavından en az 7 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini, Almanca, Fransızca, İspanyolca dillerinde başvuracakların KPDS sınavından alınan sonuçlara göre, en az (B) düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemeleri gerekecek.

Başvurular, en geç 29 Haziran 2012 tarihi mesai bitimine kadar, "Anayasa Mahkemesi Başkanlığı İncek Yolu Serpmeleri No: 4 Ahlatlıbel/Ankara" adresine şahsen veya bu adrese son başvuru tarihinde ulaşacak şekilde posta ile yapılabilecek.

Sözleşmeli Mütercim Tercüman Sınav Başvuru Formu, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan veya internet aracılığı ile "www.anayasa.gov.tr" adresinden temin edilebilecek.

Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak için ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekecek. Yazılı ve sözlü sınav ortalaması alınarak her dil için başarı sırasına göre en yüksek puan alan İngilizce dilinde ilk iki, diğer dillerde ilk sıradaki adaylar sınavı kazanmış kabul edilecek.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacak. Sınav sonuçları "www.anayasa.gov.tr" adresinde ilan edilerek duyurulacak.

İstihdam edilecek her bir mütercimin sözleşme ücreti, dil seviyelerine ve tecrübelerine göre birinci derecedeki raportör yardımcısı için belirlenen brüt ortalama aylıkları geçmemek üzere brüt 3 bin 965 lira ile 5 bin 699 lira arasında olmak üzere Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından tespit edilecek.