Söke Belediyesi"nin Anavatan Partili Meclis Üyesi emekli öğretmen İsa Gümüş partisinden istifa ederken, Gümüş"ün önümüzdeki günlerde CHP"ye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Anavatan Partisi Söke İlçe yönetimine istifasını vermesinin ardından Söke İlçe Seçim Kurulu"na da istifa dilekçesini veren İsa Gümüş; “Şu anda bağımsız üyeyim, Anavatan partisi ilçe yönetiminin istifamı kabul kararı almasının ardından siyasi yaşamımı CHP çatısı altında sürdürmek istiyorum” dedi.
Anavatan Partisine Belediye Başkanı İbrahim Adalı"nın daveti ile geldiğini sözlerine ekleyen Gümüş “Görev yaptığım süre içinde Anavatan Partisi camiası ile hiçbir sorun yaşamadım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak beni o günlerde Anavatan Partisi"ne davet eden Sayın İbrahim Adalı"nın da partisinden istifa ettiği gerçeği göz önüne alındığında, benim bu gün istifam yadırganmamalı. Partimden karşılıklı anlayış ve iyi duygularla ayrıldığım için memnunum” diye konuştu.
2004 yerel seçimleri sonrasında Söke Belediye Meclisinde 9 koltuk bulan Anavatan Partisi"nde geçtiğimiz aylarda Coşkun Oruçyüz partisinden istifa ederek AKP"ye katılmıştı. Meclis Üyesi İsa Gümüş"ün de istifası ile birlikte Söke Belediye Meclisi"nde Anavatan Partili sayısı 7"ye düştü.