Efeler İlçe Bakanı Yakup Can, Yenipazar İlçe Başkanı Serkan Saraçoğlu ve Kuşadası İlçe Başkanı Yusuf Evşen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Mehmet Aksel, ANAP’ın İbrahim Çelebi’nin el başkanlığında yeniden kurulduğunu kaydetti.

Didim ve Çine’de atamalar yapacaklarını belirten Aksel, ANAP’ın merkez partisi olacağını söyledi. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın partisi olduklarını anlatan Aksel, “CHP, Atatürk’ün partisi iken merkez partiydi. İsmet İnönü döneminde merkez sol niteliğini aldı. Adnan Menderes’in CHP’den kopuşu da merkez sol kavramının ortaya çıkışından sonra oldu. Turgut Özal döneminde de ANAP merkez partiydi. Mesut Yılmaz, partiyi merkez sağa kaydırdı. Tekrardan ‘merkezin partisi’ olarak kurulduk. Amacımız tüm tabanlara hizmet etmek” dedi.

AK PARTİ İLE AYNI DEĞİLİZ
"Siyasette merkezi temsil eden bir parti olacağız" diyen Aksel, şunları söyledi: “Biz serbest piyasa ekonomisini savunuyoruz. AK Parti ile aynı değiliz. Özal, tüm Türkleri temsil eden, Türk dünyasında tanınan bir liderdi. Söylediğini gerçekleştirebilen bir liderdi. ANAP , hiçbir zaman gönlümüzde bitmedi. Halkın hizmetindeyiz”

İl genelinde üye çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Aksel, 5 Temmuz’da genel merkezin olağanüstü genel kurula gideceğini sözlerine ekledi.

"AYDIN’A GELECEĞİM"
Öte yandan, toplantıya telefonla katılan ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 5 Temmuz’daki olağanüstü genel kurulda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyecekleri adayı belirleyeceklerini ifade ederek, “Yerel seçimlere katılacağız. Semra Özal hanımefendinin duasını alarak bu yola çıktık. Özal’ın manevi mirasını sürdürmek için çalışıyoruz. Aydın’ın teşkilatlanmasının bitmesinin ardından Aydın’a geleceğim” dedi.