Evlendirilen çocuklar hacca gönderilirken, silah sesleri arasında ‘şehit’ olundu, Pamuk Prenses ve yedi cücelere dua okutuldu.

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre, etkinlik, üç ve altı yaş arası çocukların hazırladığı slayt gösterimiyle başladı. Slaytta bir insanın doğumundan ölümüne kadar olanlar anlatıldı.

Slayt gösteriminin birinde erkek çocuklar Çanakkale Savaşı’nı anlatan piyesi sahneledi. Çocukların ‘silaha sarıldığı’ piyeste, ‘anne’  kız çocuğu savaşa gönderdiği oğluna ‘Oğul’ şiirini okudu.

“Bugün git oğul 
Yoluna git. 
Şu İslam toprağını gavur alacaksa, 
Ezanların susacaksa, 
El kemendini boynuna atacaksa, 
Çiğnenecekse şehit atanın mezarı, 
Git oğul, Git. 
Bize artık vuslat, Mahşerden sonrayadır”

Bir başka slayt gösteriminde de erkek çocuklardan biri askere gönderilirken, asker kıyafeti giyen üç çocuğun mermilerle ‘Canım anam’ yazılı görselin önünde çektirdiği fotoğraf gösterildi

Slayt gösteriminde ‘şehadet’i simgeleyen çocuk işaret parmağını havaya kaldırdı. Daha sonra askerden gelen ve iş kuran çocuk için sıra yuva kurmaya geldi. Kız çocuk ve erkek çocuğun aileleri tanıştı. Kız istemeden sonra çocukların parmağına yüzük takıldı. Kına gecesi düzenlendi, çocukların ellerine kına yakıldı.

Kına gecesinde damat olan çocuk, kız çocuğunun duvağını kaldırdı, gelinin erkek kardeşi kırmızı kuşak taktı.

Bu görselin altında ise “Abilerin kaderi kırmızı kuşak” yazdı. Nikahtan sonra çocuklar birlikte yaşayacakları eve getirildi. Daha sonra gelin ve damat olan çocuklar hacca gitti.

Diğer bir gösterimde ise Pamuk Prenses ve yedi cücelere de dua okutuldu.

tifil-asker.jpgtifil-sehadet.jpg