Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının da katılımıyla yapılan İl Başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ihmale uğramış olan Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu'nun büyük bölümünü ele aldıklarını ve buralara yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erdoğan, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine son 4.5 yılda yaptıkları yatırımın 8.1 katrilyon liraya ulaştığını belirterek, bunun ilk defa gerçekleştiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Terör örgütü, benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi değildir, olamaz. Bölücü terör örgütü, Kürt kökenli vatandaşlarımın üzerinden nemalanmaya çalışıyor. Onları istismar etmek suretiyle orada kendine imkanlar devşirmeye çalışıyor. Bugüne kadar benim Kürt kökenli vatandaşlarıma, bölücü terör örgütü, kan ve gözyaşından başka bir şey göstermemiştir. Sıkıntının altında yatan da budur. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki halkımızın tamamı, kendisini sahiplenen bir AK Parti iktidarını bulduğu için, kendilerini kucaklayan bir AK Parti iktidarı bulduğu için rahatsız olmaya başlamışlardır ve bizim özellikle o rahatsız olan çevrelere, nerede olursa olsun, o söylediğimiz iki şeyden birini tercih edeceksiniz. Eğer, bölücü terörden yanaysan yerin belli zaten. Ama, 'yok ben demokratik mücadele veriyorum' diyorsan, elinde silah bulunduranlara karşı olacaksın, onların karşısına dikileceksin ve o zaman geleceksin, demokrasinin içinde yer alacaksın. Çünkü demokrasi onu kabul etmiyor, etmez. İşte biz, bunun karşısındayız.”

Erdoğan, bunu dillendirdikleri için rahatsız olanların ortada olduğunu, ancak bunun çift taraflı bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Burada özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum; Bundan da milletimiz gerçekleri görüp, değerlendirmesini yapacaktır” dedi.

“Biz, dağa çıkışı engellemek ve dağda da bu kanlı teröre karışmamış, bulaşmamış olanlara da 'gel ananın, babanın' yanına demişiz. Yaptığımız iş budur. Zaten siyasetçinin yapması gereken de bu değil mi? Bu, biz bunu yapıyoruz, çünkü yaradılanların tümünü Yaradandan ötürü severiz” diye konuştu.
AA