Antalya'da konuşan Erdoğan'ın hedefinde CHP ve MHP vardı. Bütün öğrencilere elektronik ücretsiz elektronik kitap dağıtacaklarını belirten Başbakan, "Bu ülkede kuru fasulye sadece ve sadece CHP dönemlerinde hayal oldu. Bisküvi MHP’nin iktidar olduğu dönemde çocuklar için hayal olmuştur. Artık bisküviye filan ihtiyaç yok bay Devlet Bahçeli, kuru fasulye filan geride kaldı artık." dedi.

Sağlık alanındaki yatırımlarına da değinen Erdoğan, kendilerinden önce hastanelerin ayrı olduğunu, şimdi herkesin istediği hastaneye gidebildiğini, ilacını rahat rahat istediği eczaneden alabildiğini anlattı.

Kendilerinden önce hastanelerde yaşanan sıkıntıları anlatan Erdoğan, "Doktor bey 'muayenehaneye gel' diyordu. Parayı alıyordu, fakir fukara umurunda değil. Geliyorduk hastanenin eczanesinde sıraya giriyorduk. İlaçların yarısı var yarısı yok. Olmayanları git eczaneden al. Kimdi genel müdür? Kılıçdaroğlu. Bay Kılıçdaroğlu, anamızı ağlattın be, anamızı ağlattın anamızı. 8 yıl benim işçi kardeşim senden çektiğini kimseden çekmedi" dedi.

Erdoğan sözlerine, "Şimdi çıkıyorsun, yahu bu ne pişkinliktir kardeşim, 'seninle televizyonda konuşalım' diyor. Kimsin sen? Sen daha amatör küme futbolcusu olamadın dur bakalım. Amatör kulüpte oylayanla süper ligde oynayan bir olur mu? Dur bakalım daha senin çok ekmek yemen lazım. O 87'lik emekli siyasetçinin rahleyi tedrisine gir. O bu işleri iyi bilir. Biraz daha orada oku, ondan sonra belki ışık görünür..." diye devam etti.