Söke Ziraat Odası'nın toprak, bitki,su analizleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları sürüyor.
Sazlı beldesinden sonra, Güllübahçe beldesinde devam edilen toplantıya, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toktay ev sahipliği yaptı.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı konuşmada, Söke Ziraat Odası'nın toprak, bitki, su laboratuvarının bilgilendirme çalışmaları için belde ve köy gezilerine başladıklarını belirterek, doğru zamanda toprak örneği alınmasının önemine değindi.
Ziraat Yüksek Mühendisi Jülide Abacı, doğru gübreleme uygulamasının üreticiye ekonomik yarar sağlayacağını ve toprakların verimliliğinin korunmasında ve sürekliliğinin sağlanmasında etkili olacağını ifade etti.
Ziraat Mühendisi Dilek Acar ise toprak örneğinin ne zaman ve nasıl alınması gerektiği konularında açıklamalarda bulundu. Laborant Raziye Çilgi, bitki örneği alımında nelere dikkat edileceğini ve bunun analiz sonuçlarına etkisini anlattı.
Söke Ziraat Odası bilgilendirme gezilerine Yuvaca ve Atburgazı köylerinde devam edileceği bildirildi.
Ayrıca Söke Ziraat Odası'nda Aydın Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mustafa Arslan'ın sunumuyla, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın açıkladığı ''7. etap kırsal kalkınma makine ekipman desteklemesi'' ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağı kaydedildi.