Söke Ziraat Odası"ndan yapılan açıklamada toprak, yaprak ve su laboratuarında yapılan analiz fiyatlarında indirimlerin yapıldığı belirtildi. Laboratuarda toprak analizlerinin devam ettiği ve 2011 yılında analiz sayısının 600"ü geçtiği kaydedilirken; çiftçilerin iyi bir gübreleme yapmaları için toprak analizlerini bu yılda aksatmadan yaptırmaları gerektiği vurgulandı.
Söke Ziraat Odası"ndan yapılan açıklamada; “Toprak analiz desteği almak isteyen çiftçilerimizin gübreleme öncesi toprak örneği getirerek, analizlerini yaptırmaları halinde analiz sıkışıklığı önlenmiş olacaktır. Ocak-şubat ayında gübrelemesi yapılan zeytin, zeytin dikili arazilerden zaman geçmeden ve pamuk ekimi yapılacak arazilerin ise (eğer tava geldiyse) ekim öncesi mart-nisan aylarında toprak örneklerini getirmeleri gerekmektedir. Toprak tek parçada analiz desteği bu yılda 2.5TL"dir.50 da arazi ve daha büyük arazilerde çiftçilerimiz analiz yaptırmazlar ise mazot ve gübre desteğinden faydalanamayacaklardır” denildi.
2010 yılında 8 Bin adet toprak yaprak ve su analizi yapıldığı açıklanırken; Söke Ziraat Odası bünyesinde faaliyet gösteren analiz laboratuarında yenilik çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; “Analizlerimizin Avrupa standartlarına uygun olması, ISO 17025 kalite standardı sertifikası alınması için proje yapılmıştır. GEKA"ya gönderilen projenin mayıs ayında olumlu sonuçlanması halinde çalışmalara hız verilecek” dedi.