Yönetmenliği Ömer Vargı’nın yaptığı Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yıl dönümü şerefine çekilen Anadolu Kartalları’nda birçok ilk gerçekleştiriliyor. 10 milyon dolara mâl olacak film için yurtdışından özel çekim ekibi geldi. TürkHavaKuvvetleri’nin100’üncü kuruluş yıldönümü için çekilen ‘’Anadolu Kartalları’’ filmi yaklaşık 10 milyon dolarlık bütçesiyle dikkati çekiyor. Filmin Yapımcısı Murat Akdilek, Konya 3’üncüAna JetÜssü’ndeki filmle, çok önemli bir ilki başardıklarını söyledi. Akdilek, Türkiye’de ilk kez denenen bir yöntemle çekimlerin yapıldığını, yurtdışından özel bir çekim ekibi geldiğini, havadan havaya takip ve uçaklarla takip sahnelerinin çekildiğini söyledi. 
 
DÜNYADA SADECE 2 FİLM VAR
 
Akdilek, “Oyuncularımızın yanı sıra bir sürü demekanik uçak oyuncumuz var. Bunları da uçurmanız ve oynatmanız gerekiyor.Dolayısıyla bu açıdanda bu bir ilk. Türkiye’de çok kısa araba takip sahneleri çekilmiştir ancak dörtte biri it dalaşı veya uçak takip sahnesi olan herhangi bir film çekilmemiştir’’ diye konuştu. Akdilek, çekimlerde insan, pilot ve makineyi beraber oynattıklarını, bu açıdan bakıldığında da önemli bir iş gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Bilgisayar efekti yerine, gerçek çekimler yapıyoruz. İlk defa böyle bir film çekiyoruz. Dünyada zaten bu tarz çekilmiş filmler çok az. Bildiğimiz dünyada sadece iki film var’’ dedi.
 
TEKNİĞİ ÇOK ZOR VE TEHLİKELİ
 
Hava kuvvetleri filmi çekmenin çok zor olduğunu dile getiren Akdilek, tekniği çok zor ve maliyetli bir iş yaptıklarını, bu nedenle hava kuvvetlerini anlatan filmlerin dünyada çekilmemesinin normal olduğunu söyledi. Akdilek, filmde savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan 5 genç teğmeni anlattıklarını ifade ederek, “Pilotların hayatının içerisinde dram vardır, aşk vardır, mücadele vardır” dedi. Dünyada havada uçaktan uçağa en yakın çekimleri yaptıklarını belirten Akdilek, pilotların oyuncularla iyi anlaşmasından memnun olduğunu dile getirdi. Murat Akdilek, “Film çekimlerinde her şey yolunda. 8,5 milyon ile 10 milyon dolar arasında bir maliyet hesaplıyoruz. Ama yüzde 10-15 artı paylar olur’’ diye konuştu.