KAYSERİ Boydak, Haziran ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bazı Avrupa ülkelerinde özellikle Yunanistan’da yaşanan ekonomik sorunların Türkiye’yi birinci dereceden ilgilendirdiğini dile getirdi. 
 
KAYSO Haziran ayı olağan meclis toplantısı Oda’nın toplantı salonunda yapıldı. Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri de katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Arap ülkelerinde yaşanan siyasi olumsuzlukların ve Avrupa’daki ekonomik olumsuzlukların iş dünyasını tedirgin ettiğini belirterek, ekonomik reformların devam etmesi gerektiğini, yeni hükümetin sanayicilerin rekabet güçlerini artırmak için yoğun çaba harcayacağına inançlarının tam olduğunu söyledi. 
 
“SEÇİM DÖNEMİNDE BİZLERE SUNULAN İŞLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 
Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Boydak ise, 12 Haziran Genel seçimlerine yönelik bir değerlendirmede bulunarak, AKP’nin oylarını artırarak üçüncü dönem iktidar olduğunu söyledi. Boydak, “Başbakan başta olmak üzere tüm yöneticileri kutluyorum. Bu dönemde dört partiden oluşan bir meclis yapısı oluşmuş durumda. İş dünyası olarak seçim sürecinde iktidar partisi tarafından bizlere sunulan işlerin takipçisi olacağız” dedi. 
 
Kayseri iş dünyası olarak hükümetten “ustalık dönemi”ne yakışır bir hizmet beklediklerini yenileyen Başkan Boydak, Başbakan Erdoğan’ın seçim akşamı verdiği mesajları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 
 
Önümüzdeki dönemin karışık bir dönem olarak görüldüğünü vurgulayan Başkan Boydak, “Özellikle Avrupa’dan gelen Yunanistan kaynaklı ciddi anlamda ekonomik sorunların yaşandığı bir dönemi yaşamaktayız. Yunanistan’daki sorunları hepimiz yakinen takip ediyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşürmesi ile Türkiye’nin çok altında bir yere geldi. Normalde AB üyesi bir ülkenin bu duruma düşmesi çok uygun değil. Bu önemli bir probleme işaret etmektedir. Artık Yunanistan ile birlikte Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkeleri çıktığımız zaman diğer ülkelerin birçoğunda bu ekonomik problemlerin hala sürmekte olduğunu görmekteyiz” dedi. 
Bu sorunların Türkiye’yi yakinen ilgilendirdiğine dikkat çeken Boydak, Türkiye olarak bu sürecin çok iyi takip edilmesi gerektiğini söyledi. 
 
TÜRKİYE HALA YABANCI KAYNAKLARLA BÜYÜMESİNİ ARTIRIYOR 
Avrupa’daki bankalara kredi veren Türk bankalarının azınlıkta bulunduğunu, buna karşın Avrupa’dan kredi alan kuruluşların oldukça yoğun olduğunu açıklayan Boydak, bu sebeple buradaki sorunların Türkiye’yi birinci dereceden etkileyeceğini, Türkiye’nin hala yabancı kaynaklarla büyümesini artıran bir ülke konumunda olduğunu, buralardan fon akışının kısa vadede kesilmese de yeni fonların gelmesinin zaman alabileceğini açıkladı. 
 
Başkan Boydak, Türkiye’nin finansman kalitesini artırması gerektiğini, doğrudan yabancı yatırımların 2002-2008 dönemindeki gibi Türkiye’ye girmesinin sağlanması durumunda bu günkü konuşulan cari açık, cari işlemler açığı gibi sorunların bertaraf edileceğini söyledi.(anka)