Yerel gazeteler, resmi ilanların kesilmesine yönelik hazırlanan yasa tasarısı ile gazetelerinin kapanacağı endişesini yaşıyor.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da yerel gazeteler bir araya gelerek, resmi ilanların kesilmesine yönelik hazırlanan söz konusu yasa tasarısına tepki gösterdi. Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde(AGC) bir araya gelen yerel gazete sahipleri ve çalışanları, tasarının yasalaşmaması için bölge milletvekillerini uyardı. AGC Başkanı Ahmet Abdullahoğlu resmi ilanların kesilmesine yönelik yasa tasarısının yasalaşması halinde her türlü eylemi gerçekleştireceklerini aktardı.

İhale ilanlarının bundan böyle, yerel gazeteler yerine inter net ortamından yayınlanmasına çalışıldığına dikkat çeken Başkan Abdullahoğlu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bayındırlık Komisyonu'nda kabul edilen "Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na ilişkin değişiklik bizleri yok etmeye yönelik bir uygulamadır."siteminde bulundu

Tasarının yasalaşması ile birlikte, kamu yatırımlarındaki basın ilanları zorunluluğunun kalkacağını ve yerel gazetelerin en önemli gelir kaynağını kaybedeceğini belirten Abdullahoğlu, bu tasarının yasalaşmasıyla birlikte Anadolu'daki yaklaşık bin 300 yerel gazetenin büyük bir çoğunluğunun kapanacağını ileri sürdü

Her yerel gazetede asgari 8-10 SSK'lının çalıştığını dile getiren Abdullahoğlu, gazetelerin kapanmasıyla birlikte devletin aldığı primlerin, aldığı vergilerin de yok olacağını sözlerine ekledi.