Sahneleri fethettikten sonra sinemaya taşınan Anadolu Ateşi, 3D bir sinema projesiyle 11 Mayıs'ta vizyona girmeye hazırlanıyor. Filmin geçtiğimiz günlerde İstinye Park sinemalarında düzenlenen özel gösterimine başta filmin kadrosu olmak üzere medya, iş ve sanat dünyasının seçkin isimleri konuk oldu.
Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi'nin 3D sinema versiyonunun sanat yönetmenliği Mustafa Erdoğan yaparken, gösteri her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürünü 3D olarak İstinye Park sinemalarındaki konuklar tarafından beğeniyle izlendi.
Yaklaşık 100 kişilik bir animasyon ve profesyonel çekim ekibinin titiz çalışması sonucu çekimleri 6 ayda gerçekleştirilen yapım, salondan yükselen güçlü alkışlar eşliğinde sona erdi.
Son teknoloji sinema tekniklerinin kullanıldığı çekimlerde gerçek mekanlar dışında greenbox çekimler de yapılırken, film dünya standartlarında 3D efekt ve animasyonlar ile desteklenerek izleyiciyi konseptin içinde tarihte yolculuğa çıkartıyor. Filme dış ses olarak hayat katan isimse ünlü sanatçı İlhan Şeşen. Şeşen filmin görsel zenginliğine arka planda sesiyle eşlik ediyor.
11 Mayıs'ta vizyona girecek olan film önümüzdeki günlerde Cannes Film Market'e katılarak dünya pazarına açılmayı planlıyor.