Bir süredir test yayını yapan AA Finans Terminali, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı AA Editör Masası gündem toplantısıyla yayına geçti.
Şimşek, Türkiye'nin çok güçlü bir hikayesi olduğunu belirterek, bunu da sağlıklı bir şekilde, birinci elden AA'nın vermesi kadar doğal bir şey olamayacağını ''Hayırlı olsun, bu proje için hepinizi tebrik ediyorum'' diyen Şimşek, finans sektörünün hakikaten çok önemli bir sektör olduğunu söyledi.
Mehmet Şimşek, finans sektörünün işleyişinde veri, bilgi akışının çok kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, anlık verilerin değerlendirilmesinin, sonra da geri bilgilerin orta ve uzun vadeli analizlere dönüştürülmesinin, verilen kararların temelini oluşturduğunu kaydetti.
Şimşek, ''Attığınız adımın hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemiz için eminim çok faydalı olacak'' dedi.
Türkiye'de son yıllarda çok büyük değişim ve dönüşümden geçtiğine ve Türkiye'nin algısının geçmişe göre çok farklılaştığına işaret eden Şimşek, eskiden Türkiye gerçeğinin, Türkiye performansının oldukça zayıf olduğunu anlattı.Şimşek, son yıllarda bu gerçekliği değiştirdiklerini kaydederek, Türkiye ile algının oluşmasında AA'nın katkısının büyük olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
''Bu proje ile eminim Türkiye gerçeğini, yeni Türkiye'yi, Türkiye'nin kendi bölgesinde ve dünyada artan siyasi, ekonomik etkinliğini siz yansıtma imkanı sağlayacaksınız ve Türkiye'ye katkı sağlayacaksınız.
Türkiye finans sektöründe de iddialı. İstanbul'u önemli bir finans merkezi yapma projemiz, çok önemsediğimiz bir proje. Buna yönelik çok önemli adımlar atıldı. Bizim son dönemde Sayın Başbakan Yardımcımız Babacan ile benim açıkladığımız bir paket vardı. O pakette, İstanbul'da fon yönetiminin güçlendirilmesine yönelik çok önemli adımlar var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hükümetimiz çok önemli adımlar atıyor. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Özellikle trafik sorununu çözmeye ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik son 10 yılda önemli adımlar atıldı. Bu atacağımız adımlarla İstanbul'un yaşam kalitesi anlamında daha iyi bir noktaya götürmek amacımız. Bu nedenle bu yeni proje hakikaten bu vizyonu tamamlayıcı bir proje.''

Yeni haber platformu

Kendisine çözüm ortağı olarak Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri'ni seçen Anadolu Ajansı, bu işbirliği ile finans piyasalarına yeni bir haber platformu kazandırdı.
Anadolu Ajansı, ''AA Finans Haberleri Terminali''yle habercilik mimarisini, algılama çatısını tamamen değiştirirken, mevcut muhabir kadrosunu finans piyasalarından gerçekleştirdiği takviye ile daha da güçlü hale getirdi. AA ekonomi/finans haberleri, artık farklı bir mecrada, piyasanın istediği hız, dil ve içerikte üretiliyor.

Finans piyasalarına zengin içerik

Anadolu Ajansı Finans Haberleri Terminali, yurt içi ve yurt dışı piyasaları yakından takip ederek kullanıcılarına anlık verilere ulaşma imkanı sunarken, bu verileri uzman görüşleriyle yorumlayarak içeriğini daha da zenginleştiriyor.
Türkiye ve dünyadaki yaygın ağı sayesinde ekonomi ve finans haberlerinin yanı sıra Finans Haberleri Terminalini siyaset ve dış politika haberleriyle de destekleyebilen Anadolu Ajansı, ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Asya piyasalarından alanının önde gelen isimleriyle de anlaşarak Terminale özel analizleri de kullanıcılarına sunacak.
Anadolu Ajansı'nın Finans Haberleri Terminali önümüzdeki dönemde özellikle Merkez Bankası, TÜİK ve Hazine ile gerçekleştirmeyi planladığı işbirlikleri sayesinde kullanıcılarına daha özel ve zengin bir içerik sunmayı hedefliyor.
Özellikle aracı kurumlar, portföy şirketleri, bankalar, şirketler, medya kuruluşları ve resmi kurumların kullanımı için önemli içerik sunan AA Finans Haberleri Terminali, Anadolu Ajansı'nın vizyonu ile yakın gelecekte başta İngilizce ve Arapça içerik sağlamayı ve Türkiye'nin etki alanını güçlendirmeyi de amaçlıyor.