Vali Al, AA'nın, 92. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, basının güzide kuruluşlarından olan AA'nın 92. yıldönümünü kutlamanın, haklı gururu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
''1920 yılında TBMM açılmadan önce vatanın her karış toprağında verilen Kurtuluş Savaşı hakkındaki doğru haberleri halka ve dünyaya duyurmak amacıyla ve Büyük Önder Atatürk'ün talimatıyla kurulan AA'nın, aziz milletimin büyük mücadelesine tanıklık etmiş, köklü basın kuruluşudur'' diyen Vali Al, şunları kaydetti:
''Halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayarak bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasına önemli katkı sağlayan Ajans, aradan geçen yılar içinde dünyadaki ilerlemelere bilim ve teknolojideki buluşlara adapte olarak gerek kadrosu, gerekse teknik donanımıyla büyük gelişme kaydetmiştir. 1920 yılından bu yana ilkeli, doğru, hızlı ve tarafsız haber anlayışı ile yayınlarını sürdüren AA, yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla, Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmaktadır. Haberleri ve fotoğraflarıyla araştırmacılar için önemli bir kaynak niteliği taşıyan AA, yetiştirdiği çok sayıda gazeteciyle basın alanında öncü olmuştur.''