Kariyer yapmak için çocuktan, hatta evlenmekten kaçan kadınlara en güzel yanıtı Mary Callahan Erdoes veriyor. ABD'nin finans devi JP Morgan'ın Varlık Yönetimi'nin CEO'su olan Erdoes, 1.3 trilyon dolarlık büyüklüğüyle alanında dünyanın en büyük 5'inci şirketini yönetiyor.
 
Erdoes'i özel kılan ise, bu başarısının yanı sıra 3 küçük çocuk sahibi olması. Wall Strett dünyasının en güçlü kadın yöneticilerinden Erdoes'in iş yaşamına ayna tutan Forbes, başarılı CEO'nun yönetimi altında ABD'nin en zenginlerinin hesaplarını idare eden özel bir bankanın da bulunduğunu yazdı.
 
ERKEKLERE KAFA TUTUYOR
 
4, 7 ve 9 yaşlarında 3 çocuğu bulunan Erdoes, 1.57 metrelik boyuyla Wall Street'in erkek egemen dünyasına başarılı bir şekilde kafa tutuyor. Finans dünyasına yatırım bankacılığı yapan babası sayesinde giren Erdoes, Harvard Üniversitesi'nde MBA yapmış. JP Morgan içinde terfisi gündeme geldiğinde çocuklarının küçük olması nedeniyle muhalif seslerin çıktığını anlatan 44 yaşındaki Erdoes, bu konuda şunları söylüyor: "Ancak, küçük çocukları olan bir erkek için böyle bir şeyin dile getirilmesi düşünülmez. Ben iş/yaşam dengesi yerine iş/yaşam birleşmesini tercih ediyorum. İşe ilk ben gelirim, en son ise ben çıkarım."
 
TRANSFER TEKLİFİNİ REDDETTİ
 
Mary Callahan Erdoes yönetiminde JP Morgan'ın özel bankacılık bölümü müşterilerini bir yıl içinde yüzde 15 oranında artırmış, varlıklar toplamı 238 milyar doları bulmuş. Erdores, şimdi ise yeni fonlar oluşturarak zor durumdaki Avrupa'ya ve Çin'e yöneleceğini belirtiyor. Öte yandan Erdores, Goldman Sachs'tan 2006 yılında yıllık 100 milyon dolarlık maaşı içeren bir transfer teklifi aldı. Ancak Erdores, bu teklifi kabul etmedi. Başarılı yönetici, yılda toplam 34 gün tatil yapıyor. Tatillerini ailesiyle birlikte geçiren Mary Callahan Erdores, bu süreden kesinlikle
 
DÜNYANIN EN ZENGİN AİLESİ
 
JP Morgan, 20 trilyon dolara hükmeden ve 25 bin üyesi bulunan dünyanın en zengin ailesi Rockefeller'lara ait. 100'den fazla ülkede finans hizmeti veren bir kuruluş olan JP Morgan, ABD merkezli bankacılık devi JPMorgan Chase'in bir birimi. JP Morgan Chase'in sahibi ise David Jr. Rockefeller. JP Morgan, ağırlıklı olarak fon yönetimi, yatırım bankacılığı, özel bankacılık gibi alanlarda hizmet veriyor.
 
İLK YILDA KâRLILIĞI YÜZDE 20 ARTIRDI
 
Çalışkanlığı, ekibine bağlılığı ve insanlarla çok kolay ilişki kurabilmesiyle tanınan Erdoes'in, Jamie Dimon'ın ardından JP Morgan CEO'su olabileceği belirtiliyor. Görevdeki ilk yılında kârlılığı yüzde 20 artırarak 1.7 milyar dolara çıkartan Erdoes, 7 yılda şirkete 80 milyar dolar kâr ettirdi. takvim